Στα πανηγύρια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λογοπαίγνια για την κυβέρνηση και τα πανηγύρια είναι η μιντιακή γκαζόζα αυτού του Ιουλίου. Τα αντιπολιτευτικά ανακοινωθέντα, από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, δεν κάνουν καν προσπάθεια να προστατευθούν από την κατηγορία της χαιρεκακίας. Αυτή η βιαστική υπερεπένδυση στην επιδημιολογική καταγγελία δεν μπορούσε παρά να δώσει και γκροτέσκα αποτελέσματα, όπως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας. Η τοπική οργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξεγείρεται για τη ματαίωση του πανηγυριού της Ασωπίας και απευθύνει στον «Κούλη» ένα στεντόρειο no pasaran. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που επιχειρείται τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Οι πένες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεθάψει μέχρι και τον Φουκό, για να καταγγείλουν ως αυταρχική «βιοπολιτική» τους περιορισμούς για την αναχαίτιση της πανδημίας. Οι τωρινές αντιδράσεις συνιστούν απλή μετάβαση: Η αντίσταση κατά της υγειονομικής ορθότητας περνάει από τις αστικές πλατείες στην ύπαιθρο.

Η αντιβιοπολιτική περνάει από τα μπάχαλα στα καγκέλια. Και από τον Μανού Τσάο στη Γωγώ Τσαμπά. Φαίνεται έτσι ότι η κορωνολαγνική αντιπολίτευση δεν μαθαίνει από τα λάθη της. Αντηχούν ακόμη οι βολές που εξαπέλυε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρός του από το βήμα της Βουλής εναντίον της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων – απόφασης που καταγγελλόταν τότε ως εγκληματική. Δεν φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως τον διαψεύσει πάλι η εξέλιξη της επιδημίας; Ισως υπολογίζει ότι το μαγαζί παράγει πλέον τόσες ειδήσεις, που οι διαψεύσεις του δεν μπορούν να μείνουν για πολύ στον αφρό της επικαιρότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή