Οι ζωές όλων μας μετρούν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσε αυτό που λέμε πολλοί εδώ και ημέρες: ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού μοιάζει να βρίσκεται προ των πυλών.

Δεν μας αρέσει η κινδυνολογία, ειδικά σε τόσο λεπτά και ευαίσθητα θέματα και έπειτα από τόσους νεκρούς και ένα βαρύ οικονομικό τίμημα, τις επιπτώσεις του οποίου συνεχίζουμε να υφιστάμεθα.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα για να λάβουμε μέτρα προστασίας. Η σημερινή κυβέρνηση επέδειξε σπάνιο χαρακτήρα και ετοιμότητα την άνοιξη που μας πέρασε και, όχι άδικα, έγινε θέμα συζήτησης στο εξωτερικό η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους της υψηλής δημοτικότητας του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα είναι πολύ κρίμα, υπό το βάρος και τον κίνδυνο των περαιτέρω οικονομικών επιπτώσεων, να μη συνεχίσει σε αυτό το πνεύμα η ελληνική κυβέρνηση. Είναι κατανοητό ότι μία ακόμη καραντίνα όπως εκείνη που ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο – Απρίλιο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ξανά. Είναι καιρός οι πολίτες να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη – χρειάζεται όμως τακτική και συστηματική ενημέρωση από την κυβέρνηση και, βέβαια, αυστηρότατη τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία όλων μας.

Η στάση ορισμένων συμπολιτών μας, η καχυποψία, η εμμονή με τις συνωμοσίες και η έλλειψη σεβασμού απέναντι στον άλλο παραμένουν μεγάλο πρόβλημα. Η κυβέρνηση, όπως το έθεσε χθες και ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να είναι αμείλικτη απέναντι σε τέτοιου τύπου επικίνδυνες ροπές και αντιδράσεις, λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι υπάρχουν αρκετά σκοτεινά ή θολά σημεία ως προς τη δράση και, κυρίως, την «κληρονομιά» που αφήνει πίσω ο κορωνοϊός σε έναν οργανισμό που προσβλήθηκε και τον ξεπέρασε.

Δυστυχώς, όλος αυτός ο επικίνδυνος αποκρυφισμός είναι απότοκος του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάσει την κοινωνία είτε με τη σωστή ενημέρωση είτε με την παραδειγματική τιμωρία. Οι ζωές όλων μας μετρούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή