80 χρoνια πριν… 21-7-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΝΗΣΗ: Η απήχησις την οποίαν έσχεν εν Λονδίνω η «υστάτη έκκλησις» του Καγκελλαρίου Χίτλερ δεν καταλείπει ελπίδας περί συνεννοήσεως μετά της Μ. Βρεταννίας. Σημειούται εντεύθεν ότι από της πρώτης στιγμής η εκδήλωσις της αγγλικής αντιδράσεως υπήρξεν απολύτως αρνητική διότι οι αγγλικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, πριν έτι καταστή γνωστός ο λόγος του Φύρερ ολόκληρος εις το αγγλικόν κοινόν, έσπευσαν να τονίσουν, προφανώς κατ’ επίσημον υπόδειξιν, ότι η Μ. Βρεταννία δεν αποδίδει καμμίαν σημασίαν εις τας νέας αυτάς προτάσεις. Η στάσις αύτη δεν είναι δυνατόν να προωθήση καμμίαν νέαν προσπάθειαν ειρηνικής διευθετήσεως και συνεπώς δέον αναμένεται εντός ολίγων εικοσιτετραώρων η εκδήλωσις της προαγγελθείσης μεγάλης και δι’ όλων των μέσων γερμανικής επιθέσεως κατά των βρεταννικών νήσων.

ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Χθες την πρωίαν ετελέσθη εις τα Ανάκτορα μετά πάσης επισημότητος και μεγαλοπρεπείας η τελετή της βαπτίσεως του Επιδόξου Διαδόχου του Ελληνικού Θρόνου. Η αναγγελία του εορτασίμου της ημέρας εγένετο άμα τη ανατολή του ηλίου εκ των πυροβολείων του Λυκαβηττού δι’ 21 κανονιοβολισμών. Επίσης, διά τον εορτασμόν του γεγονότος ολόκληρος η πόλις είχε σημαιοστολισθή πανηγυρικώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή