80 χρoνια πριν… 18-8-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΜΟΣ «ΕΛΛΗΣ»: Γίνονται διάφοροι εικασίαι όσον αφορά τους σκοπούς του εγκληματικού υποβρυχίου. Το ότι η πρώτη τορπίλλη επέφερε το αναμενόμενον υπό του επιτιθέντος αποτέλεσμα, δηλαδή έπληξε το σκάφος και ότι το αποτέλεσμα αυτό αντελήφθη ασφαλώς ο παρατηρητής του υποβρυχίου αφού προεκάλεσε συγκλονισμόν του σκάφους, ανάφλεξιν, κίνησιν των πάντων διά την σωτηρίαν των κλπ., δεν θα εδικαιολόγει κατά μίαν ισχυράν εκδοχήν την εκσφενδόνισιν δευτέρας και τρίτης τορπίλλης, εάν σκοπός των τελευταίων δεν ήτο να πλήξουν τα εντός του λιμένος επιβατικά σκάφη. […] Εξ άλλου κατά τας αφηγήσεις των αφιχθέντων ενταύθα εκ Τήνου ολίγα δευτερόλεπτα προ του τορπιλλισμού ο αρχικελευστής της ομοχειρίας των αντιαεροπορικών πυροβόλων της «Ελλης» είχεν αντιληφθή εις απόστασιν 1/4 μιλλίου από του σκάφους περισκόπιον αγνώστου υποβρυχίου εξέχον ολίγον της θαλάσσης. Ταυτοχρόνως όμως αντελήφθη και την αύλακα της εκτοξευθείσης πρώτης υπό του υποβρυχίου τορπίλλης, η οποία κατηυθύνετο προς το κέντρον της «Ελλης». Μόλις επρόλαβε να κραυγάση «τορπίλλη δεξιά!».

ΒΟΗΘΕΙΑ: Το Τρανζότσεαν πληροφορείται ότι η βοήθεια, την οποίαν επιζητεί η Αγγλία από τας Ηνωμένας Πολιτείας, φαίνεται ότι υπερβαίνει την παράδοσιν των 50 αντιτορπιλλικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή