Αυγούστου στιγμιότυπα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΡΤ προβάλλει στιγμιότυπα από περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρηγοριά για τους λάτρεις της διοργάνωσης που αναβλήθηκε (Τόκιο 2020) εξαιτίας της πανδημίας. Το σάουντρακ του φετινού καλοκαιριού είναι κονσέρβα. Ακόμη κι έτσι, είναι η πιο συναρπαστική εκπομπή στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της τηλεόρασης. Το αφήνουμε να παίζει στο βάθος, σαν χαλί, σαν να «τρέχει» παράλληλα ένας Αύγουστος χωρίς πανδημία, χωρίς αρνητικά ρεκόρ.

– Οι ειδήσεις ξεκινούν δραματικά. «Τα κρούσματα αυξάνονται, τι έφταιξε; Γιατί δεν λαμβάνονται επιπλέον μέτρα;», αναρωτιέται αγανακτισμένος ο εκφωνητής. Οι ειδήσεις συνεχίζουν οργισμένα. «Τα ισχύοντα μέτρα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία, πώς θα αντεπεξέλθουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, το έχει κανείς σκεφθεί;» συνεχίζει ο ίδιος, ανεβάζοντας την ένταση σε διαφορετική συχνότητα. Το «έργο» αλλάζει αλλά οι δύο ρόλοι, οι δύο παράλληλοι μονόλογοι, παραμένουν ίδιοι.

– Η ζέστη έχει χτυπήσει το Facebook. Ο κίνδυνος ανάφλεξης εγκυμονεί σε κάθε γωνιά. Ενας φίλος, π.χ., έγραψε ότι η γάτα του έμεινε έγκυος. Κάποιοι εντόπισαν θήραμα και έβγαλαν νύχια. «Γιατί δεν την είχες στειρώσει;» – «Μα το ραντεβού αναβλήθηκε λόγω καραντίνας» – «Θα είσαι υπεύθυνος για ένα σωρό αδέσποτα!» – «Θα χαρίσω τα γατάκια σε οικογένειες!» – «Γιατί να πάρουν τη θέση των ζώων που έχω σώσει εγώ από τον δρόμο;»(!).

– Μια μητέρα γράφει ότι θα δίνει μία σοκολάτα στο παιδί της κάθε φορά που θα γυρίζει από το σχολείο με λάφυρο τη μάσκα άλλου παιδιού. (Εκτός από τον κορωνοϊό, δεν φοβάται και τον διαβήτη.) Ενας πατέρας γράφει ότι δεν πρέπει να διατίθενται μάσκες με την ελληνική σημαία. Είναι σαν να λες ότι η ελληνική σημαία σε σκλαβώνει, λέει.

– Κάποιοι απαντούν με τις φωτογραφίες των παιδιών τους που πάλεψαν τον καρκίνο φορώντας μάσκα. «Α, αυτό είναι άλλο!» ενίστανται οι πρώτοι. «Αν δεν καταλαβαίνετε ούτε έτσι τη χρησιμότητα της προστατευτικής μάσκας, λυπάμαι για λογαριασμό σας», απαντά ο Αντώνης. «Εχετε μεγάλη καρδιά», τον ειρωνεύεται μια πολέμια της μάσκας. «Είχα. Τώρα έχω μια μικρότερη», λέει αυτός. Ο Αντώνης είναι μεταμοσχευμένος καρδιάς.

– Επιστροφή από το σινεμά. Στο ραδιόφωνο, οι γραμμές έχουν ανοίξει στους ακροατές. Μάσκες, Τουρκία, μικροτσίπ, Ρότσιλντ, Μπιλ Γκέιτς, 5G, υφαλοκρηπίδα και όλο πάλι απ’ την αρχή. Αυτό είναι τελικά το σάουντρακ του φετινού Αυγούστου. Και παίζει σε λούπα.

– Η Αγγελική βρήκε τον σκύλο της που είχε χάσει πριν από 45 ολόκληρες ημέρες. Οι καλές ειδήσεις θα κερδίζουν πάντα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή