80 χρόνια πριν… 29-8-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΒΕΡ: Ο πρωθυπουργός κ. Τσώρτσιλ παρηκολούθησε λυσσώδεις αερομαχίας, διεξαγομένας καθ’ ην στιγμήν επεσκέφθη τα νοτιο-ανατολικά παράλια. Ο κ. Τσώρτσιλ παρηκολούθησεν αερομαχίας συναπτομένας υπεράνω του Ντόβερ και επεθεώρησε τα συντρίμματα ενός Μέσσερσμιτ, το οποίον είχε καταρριφθή φλεγόμενον ενώ ο πιλότος του προσεγειούτο δι’ αλεξιπτώτου εις μικράν απόστασιν. Εις διάστημα ολιγώτερον της μιας ώρας 7 εχθρικά αεροπλάνα είχον καταρριφθή προ των ομμάτων του Αγγλου πρωθυπουργού. Εις το Ράμσγκαιητ ο κ. Τσώρτσιλ επεθεώρησεν εν αντιαεροπορικόν καταφύγιον και μειδιών ενθαρρυντικώς είπεν εις τον φύλακά του: «Φύλαξε το θάρρος σου». Το Ντόβερ είχε σήμερον τον μεγαλύτερον αριθμόν αεροπορικών επιδρομών.

ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Κατόπιν της αναγγελθείσης συνεργασίας του κ. Μπαστιά, Κυβερνητικού Επιτρόπου του ημικρατικού θεάτρου, μετά του διευθυντού αυτού κ. Γ. Χέλμη, απεφασίσθη όπως προ της οριστικής αναγγελίας του δραματολόγιου του θεάτρου Μαρίκας Κοτοπούλη διά την περίοδον 1940-41 αναγνωσθούν και πάλιν ωρισμένα έργα του εν λόγω δραματολογίου. […] Το πρώτον εκ των έργων τούτων «Η κ. Μποβαρύ» του Φλωμπέρ, κατά διασκευήν του Γκαστόν Μπατύ, θ’ αναγνωσθή υπό του μεταφραστού κ. Λ. Κουκούλα την πρωίαν του προσεχούς Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή