Παραμύθι χωρίς όνομα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καιρό εκείνο ένα παιδί 27 ετών από τα Ψαχνά της ιστορικής Εύβοιας άκουσε μια προφητεία του σοφού γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Μπορεί να τη διάβασε κιόλας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των προφητειών, διότι, ναι, στην ωραία χώρα υπάρχει και καθημερινό φύλλο που ενημερώνει τους αναγνώστες του για τις εξελίξεις στον τομέα, ανάμεσα σε άλλες επιστημονικές ειδήσεις. Επειδή το παιδί αυτό έπληττε από την καθημερινή του εργασία, είχε δε και φιλοπαίγμονα διάθεση, μετονόμασε τον γέροντα Παΐσιο σε Παστίτσιο, από το πλούσιο σε χοληστερινούχα υλικά έδεσμα της καθ’ ημάς Ανατολής.

Την έμπνευση του την έδωσε η μητέρα του που, όπως κάθε μητέρα του κάθε χριστιανού, το φτιάχνει καλύτερα από όλες τις άλλες μητέρες στον κόσμο. Ανήρτησε δε την έμπνευσή του στο Βιβλίο των Προσώπων, κοινώς φατσοβιβλίο ή fb, προκαλώντας τα χρηστά ήθη και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των δισεκατομμυρίων των Ελλήνων ανά τον κόσμο. Διότι όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα, εμείς οι Ελληνες γινόμαστε δισεκατομμύρια. Αλί στο Ισλάμ, τους μουσουλμάνους και κάθε αλλοπαρμένο αλλόθρησκο. Ομως δεν χρειάστηκαν τα δισεκατομμύρια.

Εφτασε το ευαίσθητο ήθος και τα ευερέθιστα αντανακλαστικά ενός επωνύμου ήρωος του εγχώριου νεοναζισμού, του κ. Χρήστου Παππά του προφυλακισμένου. Αυτός λοιπόν κατήγγειλε αρμοδίως την ιεροσυλία με αποτέλεσμα να κινηθούν οι δυνάμεις της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος επειδή δεν είχαν τίποτε σοβαρότερο να κάνουν την ημέρα εκείνη, να εντοπίσουν τον θεομπαίχτη και να τον συλλάβουν. Από εκεί και πέρα η υπόθεση οδηγήθηκε μαζί με τον δράστη στη Δικαιοσύνη, στην οποία, ως γνωστόν, όλοι έχουμε εμπιστοσύνη. Κι αυτή, φρικιώντας μπροστά στο στυγερό έγκλημα, αντίστοιχο με τη μητροκτονία του Ορέστη, προκειμένου να κλείσει τον κύκλο του αίματος καταδίκασε τον εγκληματία σε δέκα μήνες φυλάκιση.

Υποθέτω ότι αν η χώρα ήταν ευνομούμενη, θα συνοδευόταν από δημόσια διαπόμπευση επί όνου, με την επιγραφή «είμαι γάιδαρος», και κατόπιν από απευθείας παραπομπή σε ικρίωμα, απόσπασμα ή λοιπά μέσα καθαρμού της κοινωνίας από τα μολυσμένα άτομα. Ελεος κάπου με τον διαφωτισμό. Διότι λίγα του έριξαν του ατίμου. Και απορώ πώς περιορίσθηκαν στην προσβολή των Θείων και δεν ενέταξαν και την υπόθεση της εσχάτης προδοσίας, αφού ο Παΐσιος είχε προφητεύσει και τη διάλυση της Τουρκίας. Αυτά συνέβησαν σε ευρωπαϊκό έδαφος το έτος 2014 μ.Χ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή