49 χρόνια πρίν στην «Κ» 19.Ι.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 19.Ι.1965

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο βουλευτής της ΕΡΕ κ. Κωνσταντίνος Μανιαδάκης (φωτογραφία) προέβη χθες εις τας ακολούθους δηλώσεις: « […] Μια ερυθρά αράχνη έχει απλώσει τους πλοκάμους της, ελέγχουσα τας πολιτικάς και πνευματικάς εκδηλώσεις, κατευθύνουσα τους προσανατολισμούς της νέας γενεάς, υποκινούσα εις αναταραχήν τας κοινωνικάς τάξεις. Διεισδύει αλματωδώς εις τα εργατικά συνδικάτα και προχωρεί να υποτάξη πλήρως τους γεωργικούς συνεταιρισμούς. Και όταν κρίνη σκόπιμον και αναγκαίον προβαίνει ανενόχλητος εις επίδειξιν δυνάμεως, ως συνέβη κατά τη δοκιμαστικήν κινητοποίησιν εις διαφόρους πόλεις της Ελλάδος την 3.10.64, με αποκορύφωμα τον Γοργοπόταμον. Και ενώ αι τεταγμέναι διά την εσωτερικήν και εξωτερικήν ασφάλειαν δυνάμεις του στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας ανησυχούν και μεταφέρουν τας ανησυχίας των εις την Κυβέρνησιν [Γεωργίου Παπανδρέου], όμως ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου αποχρωματίζει τους κινδύνους, με ένοχον πρόθεσιν να παραπλανήση την ανήσυχον ελληνικήν γνώμην. […] Εκ των ανωτέρω εξάγεται ως απρόσβλητον συμπέρασμα ότι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου […] έχει υπερβή την γραμμήν ασφαλείας του έθνους και μας οδηγεί εις ανώμαλον πολιτικήν ζωήν και αναρχίαν […].»

ΤΣΩΡΤΣΙΛ: Λονδίνον, 18.- Θεωρείται βέβαιον ότι η κατάστασις του σερ Ουΐνστον Τσώρτσιλ χειροτερεύει σταθερώς και τα πάντα πείθουν ότι ο πρωθυπουργός της νίκης θα απολέση ταχέως την τελευταίαν μάχην της ζωής του.

ΣΕΦΕΡΗΣ: Εις την σειράν πνευματικών εκδηλώσεων, υπό τον γενικόν τίτλον «Οι Ελληνες ποιητές διαβάζουν έργα τους», που οργανούνται εις την Ελληνοαμερικανικήν Ενωσιν (Μασσαλίας 22), ο κ. Γ. Σεφέρης θα απαγγείλη ποιήματά του την προσεχή Δευτέραν [25 Ιανουαρίου 1965] 8 μ.μ.

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ – ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Νικολάου των Δελφών ετελέσθησαν χθες το απόγευμα οι γάμοι του καλλιτεχνικού ζεύγους Αλίκης Βουγιουκλάκη – Δημήτρη Παπαμιχαήλ. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή