Να δοθεί η μάχη μεταρρυθμίσεων

Να δοθεί η μάχη μεταρρυθμίσεων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα αγορών και κλάδων αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνουν, επιτέλους, κάποιες σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν επανειλημμένως διακηρύξει την πρόθεσή τους να υλοποιήσουν την πλειονότητα των προτάσεων της έκθεσης.

Ορισμένοι εκ των αρμοδίων υπουργών ζύγισαν το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης με επιμέρους συντεχνίες και τρόμαξαν. Σημειώνεται, λοιπόν, το παράδοξο να έχουμε τώρα υπουργούς που γνωρίζουν καλά πόσο χρειάζονται οι τομές στους τομείς τους και οι οποίοι απλώς δεν διαθέτουν το πολιτικό σθένος. Αν το σχετικό νομοσχέδιο «ξεδοντιαστεί», θα έχουμε μία ακόμη νίκη των συντεχνιών και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει μάχη για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ και να πείσει τον μέσο πολίτη ότι θα υπάρξει άμεσο και απτό όφελος γι’ αυτόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή