49 χρόνια πρίν… 23.Ι.1965

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΕΔΑ ΔΙΑ ΔΙΩΞΙΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Κατόπιν πολυημέρου προπαρασκευής εις αντιπερισπασμόν της εκστρατείας του αρχηγού της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΕΡΕ) κ. Παναγιώτου Κανελλοπούλου, προς διαφώτισιν της κοινής γνώμης, περί των κινδύνων της εθνικής ασφαλείας και επί των εθνικών θεμάτων, η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) κατέθεσε χθες εις την Βουλήν πρότασιν διώξεως, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, του ιδρυτού της ΕΡΕ [Κωνσταντίνου Καραμανλή], υπουργών της και άλλων υπευθύνων διά την ΔΕΗ. […] Η πρότασις θεωρείται ως «σωσίβιον» ριπτόμενον και προς την κυβερνητικήν παράταξιν [Ενωσις Κέντρου] και αποβλέπον εις το να δυνηθούν το Κέντρον και η Αριστερά να εξέλθουν από την δεινήν θέσιν εις την οποίαν περιήχθησαν μετά τας δηλώσεις [του Σοβιετικού υπουργού Εξωτερικών] Γκρομύκο [περί Κύπρου] και την δημιουργουμένην πανελληνίως ανησυχίαν περί των κινδύνων, που απειλούν την χώραν εκ της προκλητικής δραστηριότητος των κομμουνιστών, τη ανοχή της Κυβερνήσεως [Γεωργίου Παπανδρέου]. Διά της προτάσεως της ΕΔΑ ζητείται η δίωξις βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, των πρώην υπουργών Συντονισμού κ.κ. Δ. Χέλμη, Αρ. Πρωτοπαπαδάκη και Π. Παπαληγούρα, και βιομηχανίας κ.κ. Ν. Μάρτη και Λ. Μπουρνιά […].

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ: Τραγικόν αεροπορικόν δυστύχημα συνέβη χθες εις την βόρειον Πελοπόννησον. Μέγα μεταφορικόν αεροπλάνον του αμερικανικού στρατού συνετρίβη επί κορυφής του Χελμού. Το αεροσκάφος, τύπου C-124 «Γκλομπμάστερ», είχεν αναχωρήσει εκ Δυτικής Γερμανίας και μετά στάθμευσιν εις την ιταλικήν βάσιν Αβιάνο κατηυθύνετο εις το αεροδρόμιον του Ελληνικού. Απαντες οι 10 ή 14 άνδρες εφονεύθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή