Η τουριστική ανάπτυξη στη Βικτώρια

Η τουριστική ανάπτυξη στη Βικτώρια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιτίας του καύσωνος έχει μειωθεί το πλήθος των πεζοπόρων στην Πανεπιστημίου. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την Αθήνα να γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και καλύτερη. Κάτι τέτοιες στιγμές φαίνεται η αξία των μεγάλων έργων. Χρησιμεύουν ακόμη κι όταν δεν χρησιμεύουν, όπως οι Πυραμίδες της Αιγύπτου. Ο κορωνοϊός μπορεί να έχει χτυπήσει τον τουρισμό μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπηρεσίες του δήμου που εργάζονται για την τουριστική προβολή της αργούν. Απουσία τουριστών, φροντίζουν για την παρουσία μεταναστών – όπως είχα γράψει προ καιρού, η ίδια δημοτική σύμβουλος προΐσταται στους δύο οργανισμούς που φροντίζουν για την τουριστική προβολή και τη στέγαση των μεταναστών. Αν λοιπόν σου λείπουν οι τουρίστες στην πλατεία Συντάγματος, μπορείς να πάρεις τον «Περίπατο» να δροσιστείς στο σιντριβάνι της Ομόνοιας και να καταλήξεις στην πλατεία Βικτωρίας.
 
Χθες το απόγευμα θα πρέπει να βρίσκονταν εκεί συγκεντρωμένες καμιά χιλιάδα ψυχές. Μαζί και τα υπάρχοντά τους. Μπόγοι τεραστίων διαστάσεων, καροτσάκια και λοιπά χρηστικά αντικείμενα καθώς και η απαραίτητη μπουγάδα που κρέμεται για να στεγνώσει στα καγκελάκια γύρω από τα παρτέρια – αυτά μας μάραναν. Aλλοι περνούν τη μέρα τους ξαπλωμένοι κατάχαμα. Aλλοι σουλατσάρουν ώσπου να προσληφθούν στο Δημόσιο κι άλλοι περιμένουν μπροστά στο ΑΤΜ του πλησιέστερου τραπεζικού καταστήματος. Ευτυχώς υπήρχαν δύο αστυνομικοί –ολόκληροι– οι οποίοι φρόντιζαν να μην διασαλευθεί η τάξη. Αν απορήσεις γιατί δεν φορούν μάσκα, μάλλον είσαι απληροφόρητος. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι μετανάστες δεν προσβάλλονται από τον ιό. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως εκείνος ο Σουδανός που βγήκε από τη Μόρια, μπήκε στην Αθήνα κι όταν πήγε να ξαναβγεί για να ξαναμπεί στη Μόρια «βρέθηκε θετικός». Αλήθεια, σε ποιο μέρος της Αθήνας τον άρπαξε; Ποιες ήταν οι επαφές του; Eψαχνε, λέει, δουλειά. Μήπως πέρασε από την πλατεία Βικτωρίας;
 
Ανασταλτικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι οι κάτοικοι. Κατά τα πορίσματα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αυτοί εμφορούνται από φρικτά ακροδεξιά αισθήματα και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να διαμαρτύρονται για την κατάσταση. Oπως έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν την πρόοδο που καλπάζει. Είναι έξαλλοι και με τον δήμο και με τα υπουργεία. Μερικοί έφτασαν μάλιστα να κάνουν μηνυτήριο αναφορά για την υποβάθμιση και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ειδικοί απεφάνθησαν ότι τους λείπει κάποιο ειδικό ένζυμο που επιτρέπει στον οργανισμό να γίνει προοδευτικός και αλληλέγγυος. Αυτοί, άκουσον άκουσον, βάζουν την προσωπική τους ζωή και την ασφάλειά τους πάνω από τις ανθρωπιστικές αξίες. Και μην μου πείτε τίποτε για το χιούμορ μου, μέρες που είναι. Απελπισία είναι. Δεν είναι χιούμορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή