80 χρoνια πριν… 5-9-1940

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΤΡΙΒΗ: «Είπαν επανειλημμένως οι Αγγλοι ότι ο πόλεμος θα διαρκέση επί τρία έτη. Οταν το πρωτοείπαν, εγώ παρήγγειλα εις τον στρατάρχην Γκαίριγκ να προετοιμάση τα πάντα διά πέντε έτη. Δεν το έκαμα αυτό διότι πιστεύω ότι ο πόλεμος θα διαρκέση πέντε έτη. Εν πάση περιπτώσει όμως και όσον αν διαρκέση, η Αγγλία θα συντριβή. Δεν γνωρίζω άλλην τελικήν χρονολογίαν παρά μόνον αυτήν: την χρονολογίαν συντριβής της Αγγλίας» [Χίτλερ].
 
ΑΝΤΟΝΕΣΚΟΥ: Το πρακτορείον Στέφανι πληροφορείται εκ Βουκουρεστίου ότι ο στρατηγός Ιων Αντωνέσκου, μετά την παραίτησιν την οποίαν υπέβαλε την πρωίαν ο κ. Τζιγκούρτου, επεφορτίσθη υπό του Βασιλέως Καρόλου με τον σχηματισμόν του νέου υπουργείου. Ο στρατηγός Αντωνέσκου είναι οπαδός της πολιτικής του Αξονος, διά τούτο δε είχεν απομακρυνθή εκ της πολιτικής ζωής. Ούτος αναμένεται ότι θ’ αποκαταστήση την τάξιν και την ηρεμίαν εν τη χώρα, αίτινες διεσαλεύθησαν συνεπεία των γεγονότων των τελευταίων ημερών.
 
ΙΝΔΟΚΙΝΑ: Το πρακτορείον Ρώυτερ πληροφορείται εξ Ουάσιγκτων ότι ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Κόρντελλ Χαλλ ειδοποίησεν εκ νέου την ιαπωνικήν Κυβέρνησιν περί του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών διά την ασφάλειαν της Ινδοκίνας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή