Αξιότιμε κύριε Χαρδαλιά

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν σας γνωρίζω προσωπικώς, πλην όμως θέλω να σας εκφράσω την εκτίμησή μου για την έως τώρα δημόσια παρουσία σας. Σ’ αυτήν οφείλει πολλά η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας. Αναγνωρίζω επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σ’ αυτήν τη δεύτερη φάση. Και δεν πιστεύω ότι αυτές οφείλονται τόσο στις παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο Διαδίκτυο σαν τις φλόγες στα ξερόχορτα. Οφείλονται κατά μείζονα λόγο στη δικαιολογημένη έως ένα σημείο χαλάρωση, κυρίως όμως στον ναρκισσισμό που κάνει πολλούς συμπολίτες μας να πιστεύουν ότι αν δεν υπακούσουν θα ξεχωρίσουν. Θέλω όμως να σας ρωτήσω εάν έχετε ιδίαν αντίληψη της καταστάσεως που επικρατεί σε μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που εκτείνεται από την πλατεία Βικτωρίας έως τον Αγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αμερικής. Ο συνωστισμός των προσφύγων και των μεταναστών εκεί είναι ανεξέλεγκτος. Δεν αναρωτιέμαι αν έχουν ελεγχθεί. Αναρωτιέμαι, όπως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, αν είναι δυνατόν να ελεγχθούν. Και ποια είναι τα μέτρα που θα κληθείτε να εφαρμόσετε σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, που εμφανισθεί το πρώτο κρούσμα. Το ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι αυτό είναι μεν απευκτέο. Είναι όμως πιθανό.
 
Για ποια απόσταση, για ποια υγιεινή των χεριών μιλάμε; Οι άνθρωποι αυτοί περνούν όλη τη μέρα τους ο ένας πάνω στον άλλον και αναρωτιέμαι πού πλένονται. Πολλοί κρατούν μάσκες στα χέρια τους, όμως ελάχιστοι τις φοράνε. Πριν πέντε λεπτά μπήκε στο φαρμακείο μια ομάδα από τρία νέα παιδιά· όταν η φαρμακοποιός τούς ζήτησε να βγουν για να τελειώσει με τη δική μου παραγγελία, εκείνα έκαναν πως δεν κατάλαβαν και άρχισαν να διαπραγματεύονται μαζί της την τιμή ενός αντιβιοτικού. Οταν την παρότρυνα να τηλεφωνήσει στο 100, εκείνη έσκασε στα γέλια. Τις προάλλες εντοπίστηκε κρούσμα στη Μόρια. Ενας Σομαλός που επέστρεψε στη δομή αφού είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για να βρει δουλειά. Πού πήγε στην Αθήνα, με ποιους συναντήθηκε και από πού άρπαξε τον ιό; Ας είμαστε ειλικρινείς: Η τόσο απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πανδημίας ιχνηλάτηση είναι αδύνατη, όπως και είναι αδύνατη στους πληθυσμούς των μεταναστών που περιφέρονται στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι συμβαίνει στα διαμερίσματα όπου εγκαθίσταται μια οικογένεια κι αυτή τα υπενοικιάζει σε άλλους δεκαπέντε. 
 
Ενα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Αθήνας αισθάνεται απροστάτευτο από την Πολιτική Προστασία. Και η ανασφάλεια του παρόντος υπονομεύει το μέλλον και αναζωπυρώνει τη δικαιολογημένη καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες την πολιτεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή