80 χρoνια πριν… 19-9-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΩΞΕΙΣ: Ο γενικός επίτροπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ριόν υπέβαλεν κατηγορητήριον εναντίον του κ. Νταλαντιέ και του στρατηγού Γκαμελέν. Το κατηγορητήριον αποτελείται εκ πολλών κεφαλαίων. Οι κ.κ. Νταλαντιέ, Γκαμελέν και Ρενώ [φωτ.] υπήρξαν οι πρώτοι συλληφθέντες την 7ην τρ. μηνός. […] Ο κ. Νταλαντιέ ως πρόεδρος της κυβερνήσεως η οποία εκήρυξε τον πόλεμον θεωρείται υπό του σημερινού καθεστώτος ως ο κύριος υπεύθυνος διά την κατάρρευσιν της Γαλλίας. Αι ευθύναι του είναι βαρύτεραι διότι είχε διατελέσει επί έτη υπουργός της Εθνικής Αμύνης, η δε χώρα ευρέθη ανέτοιμος κατά την εποχήν της κηρύξεως του πολέμου.
 
ΕΠΙΘΕΣΗ: Τρομεραί εκρήξεις φλογών φωτίζουν την γαλλικήν ακτήν εις την περιοχή της Βουλώνης την στιγμήν ταύτην καθ’ ην η βρετανική αεροπορία εξεπέλυσεν τρομεράν επίθεσιν εναντίον των γερμανικών λιμένων εισβολής.
 
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ: Το Δημοτικόν Θέατρον των Αθηνών –πόσαι αναμνήσεις λαμπρών παραστάσεων, λαμπροτέρων χορών, καλών και ευτυχών ημερών αναμνήσεις– κατεδαφίζεται. Η σκαπάνη ήρχισεν το έργον της. […] Αλλ’ η πόλις κτίζεται παντού, από των κρασπέδων των περί αυτήν ορέων μέχρι της θαλάσσης, νέα και πολλάκις ωραιοτέρα. Εις την κοινήν μοίραν υπόκειται το Δημοτικόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή