Προσωπικά Δεδομένα «a la carte»

Προσωπικά Δεδομένα «a la carte»

6' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτή την ευλογημένη χώρα που ζούμε, την Ελλάδα μας, συμβαίνουν πολλά παράξενα. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα (ΕΠΔ) λειτουργούν «a la carte». Ελάτε να δούμε ένα παράδειγμα. Αντιγράφω από το protothema.gr της 21ης Αυγούστου 2020: «Χειροπέδες πέρασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής αστυνομικοί στη Μύκονο στον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ. Ο Χάρι Μαγκουάιρ εντοπίστηκε από αστυνομικούς έξω από μπαρ μετά από άγριο επεισόδιο που φέρεται να είχε με άλλους Αγγλους στο “νησί των ανέμων”…».

Η είδηση φυσικά δημοσιεύτηκε παντού και συνοδευόταν από φωτογραφίες και video των πρωταγωνιστών. Αλλά δεν περιοριστήκαμε μόνο σε αυτά. Βρήκα πολλές λεπτομέρειες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, γιατί είμαι απολύτως βέβαιος ότι σας διέφυγαν: «…Μαζί με φίλους του από τη βρετανική σόουμπιζ, τον ποδοσφαιριστή Ρος Μπάρκλεϊ της Τσέλσι και τον αδελφό του ξεκίνησε την ξέφρενη διασκέδασή του την Τρίτη κάνοντας λογαριασμό 63.000 στερλινών (περίπου 70.000 ευρώ) κατά τη διάρκεια ενός πεντάωρου ξεφαντώματος (ο Μαγκουάιρ αμείβεται με 220.000 ευρώ την εβδομάδα). Πλήρωσαν μεταξύ άλλων για τέσσερις σαμπάνιες Dom Perignon 6.500 ευρώ, για ένα λευκό κρασί Armand de Brignac Brut περίπου 20.000 ευρώ, για δώδεκα μερίδες φρέσκων αστακών 1.320 ευρώ, για μια Beluga Gold Line βότκα 6.500 ευρώ και για ένα μπουκάλι Dom Perignon Brut του 2002 20.000 ευρώ. Εφαγαν επίσης επτά μπριζόλες ριμπάι αξίας 910 ευρώ…» (Τα ΝΕΑ 24/8/2020). Υπήρχαν και πολλές άλλες λεπτομέρειες. Σχετικά με το πόσες φορές η πολυπληθής παρέα χρησιμοποίησε την τουαλέτα του εστιατορίου, δεν μας πληροφόρησε το ρεπορτάζ.

Με όλη την αφέλεια που με διακρίνει, διερωτήθηκα: Αφού ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα γιατί βλέπουμε το πρόσωπό του, μαθαίνουμε το όνομά του και δεν τον αποκαλούμε «27χρονο», όπως αποκαλούμε όλους τους υπόλοιπους για τους οποίους ισχύει το «τεκμήριο της αθωότητας»; Πού είναι αυτή η αυστηρότατη Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή και την παρέα του από τη διαπόμπευση και το κρέμασμα στα μανταλάκια; Μήπως ισχύουν άλλα κριτήρια για τους αλλοδαπούς και άλλα για τους ημεδαπούς; Μήπως τελικά αυτή η περίφημη προστασία (η οποία στην Ελλάδα έχει πολύ υψηλό δείκτη) τελικά εφαρμόζεται «a la carte» ανάλογα με τις διαθέσεις της Αρχής;

Φαίνεται όμως ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Οταν πέρυσι απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις ΗΠΑ, σε δύο Ελληνες επιχειρηματίες για κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης σε χρηματιστηριακές δραστηριότητες, πάλι μάθαμε τα ονόματά τους και είδαμε τις φωτογραφίες τους στην Ελλάδα πολύ πριν δικαστούν. Μήπως τα ΕΠΔ διακρίνονται σε ΕΠΔ Εσωτερικού και ΕΠΔ Εξωτερικού;

Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να βρω τη λογική πίσω από τη διαφορετική αντιμετώπιση των περιπτώσεων.

Χρησιμοποίησα αυτά τα κραυγαλέα παραδείγματα, που πιθανότατα να μην αφορούν πολλούς από εμάς, για να αναδείξω ένα σχετικό θέμα που μας αφορά όλους, γιατί έχει σχέση με τον κορωνοϊό και την υγεία όλων μας.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας είναι τραγουδιστής, με ειδικές γνώσεις που εμείς οι υπόλοιποι δεν διαθέτουμε, γι’ αυτό και φρόντισε να μας ενημερώσει με την ακόλουθη ανάρτησή του: «Αν όλος ο κόσμος φοράει μια μάσκα φοβούμενος το πρόστιμο των 150 ευρώ και τρομοκρατημένος βεβαίως βεβαίως από την προπαγάνδα των κυβερνητικών ΜΜΕ που έχουν πάψει να δέχονται τον αντίλογο και την αντίθετη γνώμη ρίχνοντας προφίλ και σελίδες (μας λέγανε οι μεγαλύτεροι «εσείς δεν έχετε ζήσει χούντα να καταλάβετε τι σημαίνει», νομίζω τελικά τη ζούμε εις το τετράγωνο) σκεφτείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν τα 150 ευρώ γίνουν 1.000 ή και δύο χρόνια φυλάκιση. Τότε τι; Θα κατεβάσουμε και τα βρακιά μας;

Οχι Κυριάκο Μητσοτάκη. Οχι Νίκη Κεραμεως. Οχι Χαρδαλια. Οχι Μαζανη (σημ. υποθέτω ότι εννοεί τον Κοντοζαμάνη). Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στον Gates, ούτε στον rockfeller, ούτε στον Rothchild.
ΑΝΗΚΕΙ στα παιδιά μας. Και τα παιδιά μας δεν θα τα φιμώσετε.

Οσο καιρό ήμασταν σπίτι τοποθετήσατε ανά την Ελλάδα χιλιάδες κεραίες 5G.

Καταστρέφετε με τις μάσκες το ανοσοποιητικό των ανθρώπων μεγεθύνοντας το καθημερινό άγχος της επιβίωσής μιας που διαλύετε την οικονομία. Φέρνετε τα εμβόλια μιας εταιρίας εν ονόματι astrazeneca που στις 5 Μαΐου αναφερόταν και ο Τσιόδρας για τα εμβόλια του Gates. Οταν όλα ενεργοποιηθούν θα πέφτει ο κόσμος σαν τα κοτόπουλα και ο κορωνοϊός θα ανθίζει. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή θεωρίες συνωμοσίας;

Οι μάσκες οι δικές σας πέσανε, μην πάτε να τις φορέσετε στους άλλους.

Εχει ο διάολος το σχέδιό του αλλά έχει και ο Θεός το δικό του.

Αναπνεύστε ελεύθερα!»

Σαν συνέπεια ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, διοργανωτής του Samano Festival, ενημέρωσε τον τραγουδιστή ότι λόγω τον δηλώσεών του δεν μπορεί να συμμετέχει στο festival. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει ελεύθερα, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να γνωρίζει ότι οι απόψεις του κρίνονται και δημιουργούν συνέπειες. Πολύ καλά έκανε ο κ. Κουτσόπουλος και έκοψε τον τραγουδιστή από το festival. Συνήθως η βλακεία δεν περιορίζεται μόνο σε ορισμένα θέματα αλλά μπορεί να κάνει πολύ μεγάλο κακό.

Από κοντά και ο πρώην υφυπουργός του ΣύριζΑνέλ, Νίκος Μαυραγάνης που με όλη τη σοφία του μας προειδοποιεί: «Γιατί άραγε η προστασία της ανθρώπινης υγείας με ένα αντίδοτο (εμβόλιο) να πρέπει “ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ” να περιέχει ΒΙΟΤΣΙΠ ελέγχου, στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο Bill Gates;;;; Σύντομα όλοι μας θα πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο είτε της Ελευθερίας, είτε της Υποδούλωσης… Εύχομαι να αποφευχθεί…..!!! Καλό Αγώνα φίλοι μου!» Φυσικά, δικαίωμά του είναι να έχει τις απόψεις του και δικαίωμά σας να τις γνωρίζετε προκειμένου να τον ψηφίσετε ή όχι στις επόμενες εκλογές.

Καλά όλα αυτά. Πάμε τώρα στο ψητό. Τους τελευταίους δύο μήνες βλέπουμε στα κανάλια διάφορους ψεκασμένους (άνδρες και γυναίκες) με θολωμένα τα πρόσωπά τους να ισχυρίζονται ότι «δεν υπάρχει κορωνοϊός», «ότι όλα είναι μια Παγκόσμια Συνωμοσία για να μας ελέγξουν», «είμαι σκεπτόμενο άτομο και δεν θα τους αφήσω να με ελέγξουν» και χιλιάδες άλλες ανοησίες, όπως «για να πιστέψω πρέπει να δω κάποιον άρρωστο από το περιβάλλον μου» κ.ο.κ. Εύλογο ερώτημα: Γιατί πρέπει να είναι θολωμένα τα πρόσωπά τους; Αυτοί είναι ελεύθεροι να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους, αλλά και εμείς να τους κρίνουμε για αυτές. Γιατί κρύβονται και παραμένουν ανώνυμοι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους γνωρίζουμε όχι να τους καλύπτουμε, γιατί με κάλυμμα την ανωνυμία αποθρασύνονται.

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ρατσιστής από διάφορους «δικαιωματιστές» δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι ποτέ μου δεν θα προσλάμβανα, ούτε για κλητήρα, κάποιον που πιστεύει ότι όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του πλανήτη έχουν συνωμοτήσει για να του «ελέγξουν» το μυαλό κότας με λοβοτομή που διαθέτει, δημιουργώντας μια «ανύπαρκτη πανδημία» ώστε να υποχρεωθούμε όλοι να εμβολιαστούμε με το βιοτσίπ του Bill Gates, ο οποίος διακαώς επιθυμεί να ελέγξει τη φτωχή και ορφανή Γκόλφω και τον βοσκό Τάσο από την ομώνυμη ταινία του 1955! Κάποιος που τα πιστεύει αυτά είναι πραγματικά επικίνδυνος και πρέπει να αποκαλύπτεται ώστε να τον αποφεύγουμε.

Σε πρόσφατο άρθρο του ο μεγάλος Γιάννης Μαρίνος με τίτλο «Απορίες Παλαιάς Κοπής Δημοσιογράφου» (Το ΒΗΜΑ 24/8/2020), αναφερόμενος στην ανωνυμία κλείνει με τα ακόλουθα: «Για να μην υπενθυμίσω και τη συστηματική απόκρυψη των ονομάτων κάθε είδους εγκληματία που μας τον συνιστούν με το καθιερωμένο πλέον παρεπίθετο ο τριανταπεντάχρονος ή η εικοσάχρονη, συγκαλύπτοντας έτσι τη συγκεκριμένη ταυτότητά τους, μια μεθόδευση ελληνικής αποκλειστικότητας».

Απορίες Πολίτη Παλαιάς και Σύγχρονης Λογικής: 

Γιατί ο Harry Maguire δεν παρέμεινε εικοσιεφτάχρονος μέχρι την οριστική καταδίκη του;

Ποιον προστατεύουμε θολώνοντας τα πρόσωπα όλων αυτών των επικίνδυνων ψεκασμένων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μπορεί να κάνουν τεράστια ζημιά στην υγεία όλων μας;

ΥΓ. Οι αναρτήσεις των Μπαλάφα και Μαυραγάνη μου επιτρέπουν, για άλλη μια φορά, να αναφωνήσω: «Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε»!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή