80 χρoνια πριν… 30-9-1940

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Εις την γαλλικήν «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» εδημοσιεύθη αναγκαστικός νόμος διά του οποίου καταργείται ο νόμος της 7 Ιουλίου 1904 ο απαγορεύων την διατήρησιν σχολείων υπό των καθολικών οργανώσεων. Το 1ον άρθρον του καταργηθέντος νόμου ανέφερεν ότι «η διδασκαλία πάσης φύσεως απαγορεύεται εν Γαλλία υπό των μοναχικών ταγμάτων». Ο νόμος ούτος απετέλει τμήμα του αντικληρικού αγώνος ο οποίος αρξάμενος κατά τα τελευταία έτη του 19ου αιώνος συνεχίσθη μέχρις εσχάτων, ότε έπεσεν η Τρίτη Δημοκρατία. Διά του νέου νόμου θα καταστή δυνατή η συμβολή της καθολικής εκκλησίας εις την αναδιοργάνωσιν της γαλλικής εκπαιδεύσεως.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ: Υπάρχει μία άποψις διά το ζήτημα των πολυτελών κυτίων σιγαρέττων: Τα κυτία […] πρέπει να συγκεντρώνωνται και να χρησιμοποιούνται εκ νέου διά την κατασκευήν χαρτονίου, ως επίσης πρέπει να χρησιμοποιήται και το εντός αυτών φύλλον αλουμινιοχάρτου. […] Διά τούτον ορθόν είναι να υποχρεωθώμεν όλοι να επιστρέφωμεν εις τους καπνοπώλας τα κυτία διά να ημπορούμεν να αγοράζωμεν νέα σιγαρέττα. Η ιδέα δεν είναι κακή διότι θα διηυκόλυνε την πλήρη συγκέντρωσιν των αχρήστων κυτίων προς αποκλειστικόν όφελος είτε της Νεολαίας είτε του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή