Θεωρείο (30/09/20)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρμενί-ζοντας

Δεν ήταν μόνο το θέμα της «ιστορικής συμφωνίας» που προκάλεσε εσωτερικούς κραδασμούς στην κυβέρνηση. Η πρώτη αντίδραση, ίσων αποστάσεων, του ΥΠΕΞ στη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας δεν βρήκε, να το θέσω ευγενικά, θερμή ανταπόκριση στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ο πρώτος που πήρε θέση ήταν ο βουλευτής Καιρίδης, που με ανάρτησή του ξεκαθάρισε πως «στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Αρμενίους φίλους μας». Ακολούθησαν και άλλοι. Ξεχωρίζω την παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, που ως… παλιά καραβάνα αντιλήφθηκε την γκρίνια και από το προεδρείο της Βουλής σχολίασε: «Ως Κακλαμάνης μπορώ να πάρω θέση. Και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων». Αυτό το «ως Κακλαμάνης» δεν ξέρω τι ήταν, αν και μου ακούστηκε ως μπηχτή.

Λάθη και πάθη…

Σας έγραφα πριν από λίγες ημέρες πως τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων δεν θα καθυστερήσουν υπερβολικά  και σκοπός είναι να έρθουν έως το τέλος του έτους. Μετά την «ιστορική συμφωνία» του ΥΠΕΞ δεν παίρνω όρκο, καθώς η αναφορά έξυσε πληγές και επανέφερε πάθη.

Ευκαιρία Αλέξη

Οι καρατομήσεις δεν είναι το δυνατό σημείο του Αλ. Τσίπρα. Ακόμα και αν στο κόμμα του γίνεται χαμός, δεν παίρνει σχεδόν καμία απόφαση. Θα μπορούσε να ξεκινήσει από τα εύκολα. Η εικόνα εκλεγμένου ευρωβουλευτή να κάνει καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση δεν είναι πολιτικής φύσεως, αλλά απόλυτα προσβλητική για τη δημοκρατία. Ιδού η Ρόδος…

Αμεσοδημοκρατία

Πώς ξεπερνάς την γκρίνια; Με περισσότερη δημοκρατία! Κάπως έτσι σκέφθηκε ο Ιερώνυμος, που χειρίζεται με πολιτική μαεστρία τη σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και δόγματος στο θέμα του κορωνοϊού. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας έπρεπε να αναβληθεί για λόγους υγειονομικούς. Τα βέλη είχαν ξεκινήσει να εκτοξεύονται προς τον προκαθήμενο από συγκεκριμένους κύκλους ιεραρχών, με αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος να απαντήσει με… αμεσοδημοκρατία. Με επιστολή του στους ιεράρχες τούς ζήτησε να πάρουν θέση. Η χθεσινή ΔΙΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία αναβολή της Ιεραρχίας και ο Ιερώνυμος βγήκε νικητής με εκλογικές διαδικασίες.

Ενα κομπολόι

Η σχέση ειλικρίνειας που έχει χτίσει ο Δημ. Αβραμόπουλος με τον Τ. Ερντογάν έχει επισφραγιστεί με ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι, προσωπικό δώρο του Τούρκου προέδρου στον πρώην επίτροπο από το 2013. Ο «Dimitris», όπως τον αποκαλεί ο Ερντογάν, το έχει φυλάξει στο γραφείο του, ως απόδειξη, όπως λέει, επικράτησης της διπλωματίας έναντι του φανατισμού και των άκρων.

Quiz

Ποιος κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης είχε πρόσφατα πολύωρο τετ α τετ με πρώην πρωθυπουργό της Ν.Δ. στο γραφείο του δεύτερου; Επίκεντρο, τα 
ελληνοτουρκικά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή