80 χρoνια πριν… 2-10-1940

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ: Ο υπουργός των Εσωτερικών της Ισπανίας κ. Σούνερ αφίκετο σήμερον εις την Ρώμην, προερχόμενος εκ Γερμανίας. Ο Ισπανός υπουργός εγένετο εγκαρδίως δεκτός υπό του κόμητος Τσιάνο. […] H «Γκαζέτα ντελ Πόπολο», του Μιλάνου […] λέγει μεταξύ άλλων: Η Μεσόγειος, εις τους λαούς της Μεσογείου. Αυτή είναι η κυριωτέρα αξίωσις της ιταλικής πολιτικής, διά της οποίας η Ιταλία και η Ισπανία πρόκειται να ενισχύσουν την φιλίαν και την αλληλεγγύην των. […] Η Ισπανία αποβλέπει –και είναι αντάξια– να παίξη τον ρόλον της εις την ιστορίαν της απελευθερώσεως της ευρωπαϊκής ηπείρου από την αγγλικήν επικράτησιν.
 
ΕΠΙΤΙΜΟΣ: […] Απενεμήθη ο τίτλος του επιτίμου πολίτου των Ηνωμένων Πολιτειών, εις τον καθηγητήν Αϊνστάιν, τον θεμελιωτήν της Θεωρίας της Σχετικότητος.
 
ΒΑΝ ΝΤΑΪΚ: […] Ανευρέθη ο πολύτιμος πίναξ του διασήμου ζωγράφου Βαν Ντυκ, «Ο Χριστός επί του Σταυρού». Ο πίναξ, ο οποίος είχεν εξαφανισθή προ τεσσάρων μηνών, μετεφέρθη και πάλιν εις τον καθεδρικόν ναόν της πόλεως Τερμόντ, εις τον οποίον ανήκει από αιώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή