Θεωρείο (02/10/20)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σαρκοζικοί» στο Μαξίμου 

Εσάνς από το μακρινό 2008 είχε χθες το Μαξίμου, τότε που ο Σαρκοζί περνούσε το κατώφλι του νεοκλασικού. Δύο φίλοι του πρώην προέδρου της Γαλλίας, ο ευρωβουλευτής Aρμάου Ντανζιέν αντιπρόεδρος του EPP και ο Φρανσουά Ξαβιέ-Μπελαμί, επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας των Républicains συναντήθηκαν με τον Μητσοτάκη, μιλώντας για την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο και όχι μόνο. Η επίσκεψή τους στην Ελλάδα ήταν πρωτοβουλία του Μεϊμαράκη, ο οποίος κινείται διαρκώς στη γραμμή σύσφιγξης των σχέσεων με όλα τα κεντροδεξιά κόμματα ανά την Ευρώπη. Οι Γάλλοι που έστειλαν μήνυμα πως στηρίζουν την Ελλάδα όσο και ο… Μακρόν, παρά το ότι είναι ιδεολογικοί αντίπαλοι, έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία στην Αθήνα που ανέλαβε ο Τ. Χατζηβασιλείου και περιελάμβανε δείπνο υπό το φως του Παρθενώνα. 

Προσγείωση… 

Επτά λέξεις ήταν αρκετές. Χθες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, στη συζήτηση στη Βουλή, τάχθηκε σφόδρα κατά της επέκτασης της επιστολικής ψήφου που καθιερώθηκε λόγω κορωνοϊού. Ο Σπ. Λιβανός του είπε, με την αστική ευγένεια που τον διακρίνει, το εξής λιτό: «Εχετε ίδια θέση με τον Τραμπ βλέπω» που ως γνωστόν είναι πολέμιος της επιστολικής ψήφου. Κάπως έτσι ο Ζαχαριάδης προσγειώθηκε… 

Κλαυσίγελως 

Η παρέμβαση βάζει υποψηφιότητα για Οσκαρ της χρονιάς. Βουλευτής της Ν.Δ., ονόματι Ζήσης Τζηκαλάγιας που εκλέγεται στην Καστοριά, ζήτησε… επέκταση ωραρίου πέραν τις 12 τα μεσάνυχτα, σε περίπτωση που ο αγώνας του ΠΑΟΚ πήγαινε… παράταση. Μάλιστα χρησιμοποιεί τη φράση «κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν» επιβεβαιώνοντας τα πολλά μποφόρ εντός της κεφαλής του. 

Πυροσβέστης 

Να ξέρετε πως ο άνθρωπος που ανέλαβε τη… δύσκολη αποστολή και σήκωσε το τηλέφωνο για να ενημερώσει τον Αντ. Σαμαρά πως η αναφορά «ιστορική» για τη συμφωνία των Πρεσπών θα απαλειφθεί άμεσα ήταν ο Στ. Πέτσας. Δεν είναι μόνο θεσμικό το θέμα, καθώς είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο Πέτσας έχει διαχρονικά καλή σχέση με τον Μεσσήνιο, καθώς έχει διατελέσει επί κυβέρνησής του σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής και χαίρει της εκτίμησης του πρώην πρωθυπουργού. 

Συγκόλληση

Η σχέση Αδώνιδος – Μαξίμου πέρασε από διάφορες φάσεις τελευταία, αλλά σήμερα διάγει πάλι αίθριες μέρες. Η συγκόλληση μαθαίνω έγινε πριν από περίπου 20 μέρες στο Μαξίμου με συγκολλητή τον Γρ.  Δημητριάδη. 

Quiz

Υπουργός ανήρτησε στο Facebook φωτογραφία όπου καθόταν σε τραπέζι με πολύ περισσότερα άτομα των 9, που είναι το ανώτατο όριο. Κατάλαβε την γκάφα και την… κατέβασε.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή