80 χρoνια πριν…6-10-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Τηλεγραφούν εκ Λονδίνου ότι ο «Ημερήσιος Ταχυδρόμος» αναγράφει την πληροφορίαν ότι συνήφθη αγγλο-αμερικανική συμφωνία προβλέπουσα κοινήν δράσιν των δύο κρατών εις τον Ειρηνικόν. Η συμφωνία αυτή είναι το πόρισμα μακρών διαπραγματεύσεων διεξαχθεισών μεταξύ του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών κ. Κόρντελ Χαλλ, του Αγγλου πρεσβευτού Λόθιαν και του Αυστραλού πρεσβευτού Κάρεϋ. Επίσημος ανακοίνωσις εν σχέσει προς την συνομολογηθείσαν συμφωνίαν θα δημοσιευθή πριν ή γνωσθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών ή πριν η κατάστασις εις την Απω Ανατολήν αποβή τοιαύτη ώστε να απαιτή άμεσα δραστικά μέτρα.
 
ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Το Υφυπουργείον της Αγορανομίας επαναλαμβάνει σήμερον μίαν παλαιάν έκκλησιν: να κάμνωμεν οικονομίαν άρτου. Δηλαδή να μη πετάμε το ψωμί. Διότι το Υφυπουργείον δεν μας λέγει να τρώγωμεν ολιγώτερον. Συνιστά να προσέχωμεν να μην κάμνωμεν σπάταλον χρήσιν. […]. Είναι δε εάν υπάρξη πλήρης και απόλυτος η συμμόρφωσίς μας, μέτρον σημαντικής σπουδαιότητος διά την αντιμετώπισιν των αναγκών της χώρας εις το κεφάλαιον του επισιτισμού. Με μόνην ημερησίαν οικονομίαν οκτών μόλις δραμίων ψωμιού κατ’ άτομον έχει η εθνική οικονομία της χώρας ετήσιον όφελος 114 εκ. δραχμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή