Θεωρείο (07/10/20)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταγόνα Ιστορίας

Εν αναμονή της σημερινής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, αξίζει να θυμηθούμε ποιος ήταν ο πρώτος πολιτικός που αναφέρθηκε σε «τάγματα εφόδου» για τη Χ.Α. Ηταν Αύγουστος του 2012 όταν η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε ακόμα μουδιασμένη το φαινόμενο Χρυσή Αυγή να ξεδιπλώνει όλη την παράνομη δράση του. Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή, θα πει: «Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν θα γίνουν ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί». Ενα χρόνο μετά, με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και ο Δένδιας αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, καθώς σε στενή συνεργασία με τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά «έτρεξαν» ταχύτατα τον κρατικό μηχανισμό. Το κόστος, βέβαια, για όποιον θυμάται την περίοδο ήταν πως για καιρό τον συνόδευε ένας… στρατός αστυνομικών λόγω των απειλών που δεχόταν.

Ηρεμήστε, κύριε…

Ούτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν δεν θα ωρύετο με αυτόν τον τρόπο εναντίον του Χρ. Σταϊκούρα όπως ο βουλευτής της… πλειοψηφίας Γ. Βλάχος, χθες, για τροπολογία που κατέθεσε για την περιοχή της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού –εκλογική του περιφέρεια–, η οποία δεν έγινε δεκτή. Επί της ουσίας ο Βλάχος μάλλον είχε δίκιο –η υπόθεση αφορούσε δέσμευση τεράστιας περιοχής για λογαριασμό του Δημοσίου–, αλλά ο τρόπος του ήταν τουλάχιστον εμπαθής, αν όχι προβοκατόρικος. «Σας καλώ να δεσμευτείτε στους κατοίκους», έλεγε προς τον Σταϊκούρα, ενώ κατηγορούσε την κυβέρνηση για αδιαφορία και αλαλούμ.

Ψύχραιμος

Σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση ο Χρ. Σταϊκούρας έμεινε «επαγγελματικά» ψύχραιμος. Είπε μεν πως απορρίπτει την τροπολογία, αλλά δεσμεύτηκε να επανέλθει με συνολική ρύθμιση».

Υπογραφή

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο είχε χθες ο Μητσοτάκης, με επίκεντρο την επέκταση του μετρό στο Ιδρυμα Στ. Νιάρχος και στο παραλιακό μέτωπο. Αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί ο δήμαρχος τα είπε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μάλιστα εκδόθηκε και ανακοίνωση. Η απάντηση είναι πως ο Κάρναβος δεν είναι οποιοσδήποτε δήμαρχος, αλλά ήταν μία από τις πρώτες εκ των 50 υπογραφών του Μητσοτάκη για την προεδρία της Ν.Δ. και οι δυο τους συνδέονται με στενή φιλία.

Στας Σέρρας

Στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται από σήμερα ο Μαργαρίτης Σχοινάς προκειμένου να λάβει εξ ονόματος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα παραμείνει μάλιστα στην Ελλάδα, καθώς την Παρασκευή θα κάνει πολιτιστικό tour στας Σέρρας, όπου θα επισκεφθεί την Αμφίπολη και τη Μονή Τιμίου Προδρόμου, στην οποία γίνονται έργα αποκατάστασης με ευρωπαϊκό χρήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή