Νανογιλέκα αδειανά

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Πέτσας αδειάζει τον Αδωνη». Ο τίτλος έπαιζε τη Δευτέρα σε όλα τα ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα. Την Τρίτη έγινε και έντυπος: «Ο Πέτσας αδειάζει τον Γεωργιάδη». Στερεότυπο και το συνοδευτικό κείμενο: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε τον Αδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση, μόλις της δοθεί η ευκαιρία, θ’ αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας. Ερωτηθείς για το αν αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας απάντησε: “Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μια διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει”».

Σκοτίστηκε, βέβαια, ο υπουργός Ισχνής Αναπτύξεως και Ολίγων Επενδύσεων. Δεν αδειάζεις εύκολα κοτζάμ αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος. Δεν αδειάζεις εύκολα έναν πολιτικό μαθημένο να κονταροχτυπιέται από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός στα γυάλινα αλώνια της τηλεόρασης και στα κυματώδη του ραδιοφώνου, με τους εχθρούς του γένους, του έθνους, της πίστεως· δηλαδή του κόμματος στο οποίο προσφέρει κάθε φορά τις υπηρεσίες του. Πάντα ευφραδής, πάντα ευγενής και ακριβολόγος. Πάντα στους ήπιους τόνους της πειθούς, την τέχνη της οποίας άλλωστε διδάσκει σε κάθε πρόθυμο να εκπαιδευτεί επ’ αμοιβή στη ρητορική από τα ασκημένα υπουργικά χείλη. Πώς ν’ αδειάσεις έναν υπουργό ανεξάντλητο σαν τη θάλασσα στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου. Αν αυτό ήταν εφικτό, ο κ. Γεωργιάδης θα είχε νιώσει αδειασμένος –ένα πουκάμισο (ή νανογιλέκο;) αδειανό, για να επιμείνουμε στην ποίηση– τις αναρίθμητες φορές που συνελήφθη διακινών οπώρας του γένους των Fake Newς. Ή τις επίσης αναρίθμητες φορές που τον έφεραν ενώπιον ενός βίντεο όπου, με το ίδιο πάντα δύσαρθρο πάθος, υποστήριζε τα εντελώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει σήμερα.

Κι ύστερα, με τη δήλωσή του ο κ. Πέτσας αδειάζει τη μισή κυβέρνηση, τα δύο τρίτα των βουλευτών της Ν.Δ. και τα τρία τέταρτα του κόμματος. Εντάξει, για την «ιστορική συμφωνία» στο κοινό ανακοινωθέν με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνεις επανορθωτική δηλωσούλα, «αβλεψία» λες, και εκτίθεσαι στη δημόσια χλεύη. Τις δεκάδες παθιασμένες μακεδονοδηλώσεις, όμως, πώς τις διαγράφεις; Ενα δείγμα: «Η συμφωνία είναι μια σύγχρονη κερκόπορτα. Ανοίγει πληγές στο σώμα του ελληνισμού, που θα αιμορραγούν ασταμάτητα τις επόμενες δεκαετίες». Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου αυτά, υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Δεν τον ακούσαμε όμως να λέει τίποτε περί της «ιστορικής». Θα ’χει μπλέξει με αιμοστατικά και γάζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή