Θεωρείο (08/10/20)

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό παρακολούθηση

Να ξέρετε πως η ΕΛ.ΑΣ. όλο το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσε στενά και γνώριζε πού βρίσκονται οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος, αυτονόητος: Στην περίπτωση που μόλις ανακοινωθούν αναλυτικά οι ποινές χρειαστεί ένταλμα σύλληψης, πρέπει να είναι γνωστό πού βρίσκονται άπαντες και να μην… αναζητούνται.

«Μυστική» εντολή

Μένω στην ΕΛ.ΑΣ. που ήταν άριστα προετοιμασμένη για τη χθεσινή ημέρα. Για να καταλάβετε τον βαθμό ετοιμότητας, αρκεί να σας πω μια πληροφορία που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας: Τις προηγούμενες μέρες, ενόψει της απόφασης, είχαν ενημερωθεί συγκεκριμένοι βουλευτές –τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ– που θεωρούνται «στόχοι» να είναι προσεκτικοί την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης και να έχουν κλειστά τα γραφεία τους. Ο λόγος ήταν πως, επειδή κανείς δεν γνώριζε την ετυμηγορία, υπήρχε έντονος φόβος –ειδικά στην περίπτωση που η απόφαση δεν ήταν καταδικαστική– για εκτεταμένα επεισόδια.

Κατ’ οίκον

Συνεχίζω με το θέμα που συγκλόνισε τη χώρα. Η χθεσινή ετυμηγορία ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο επειδή ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας του το «ξήλωμα», αλλά και επί προσωπικού. Ο πρώην πρωθυπουργός το 2013 δέχτηκε σωρηδόν απειλητικά τηλεφωνήματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, ακόμα και στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του.

Εμφύλιος

Χθες σας έλεγα για τη συμπεριφορά του Γιώργου Βλάχου στη Βουλή, που κατακεραύνωσε με μανία την κυβέρνηση για μια τροπολογία που δεν έγινε δεκτή και αφορά θέματα κτηματολογίου σε Σαρωνίδα και Λαυρεωτική. Σιγά μην έχανε ευκαιρία ο έτερος βουλευτής της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος εξέδωσε μια ανακοίνωση με καταιγισμό αιχμών για τον Βλάχο. «Τη νομοθετική πρωτοβουλία την έχει πάντα η κυβέρνηση και όχι μεμονωμένα ο κάθε βουλευτής», σημειώνει αρχικά και προσθέτει πως ο ίδιος «χωρίς διάθεση εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας» κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητεί την παράταση στην ήδη δοθείσα αναστολή εξέτασης των ενστάσεων για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο κτηματολόγιο. Το χειρότερο, ωστόσο, το φύλαξε για το τέλος, όπου κατηγορεί τον… συνάδελφό του για φιλοσυριζαϊκή στάση. «Κροκοδείλια δάκρυα από αυτούς που ανέχονταν αυτές τις εκκρεμότητες επί χρόνια χωρίς να κάνουν τίποτα, είναι ενδεικτικά του υποκριτικού ενδιαφέροντός τους», λέει.

Quiz

Ποιος και ποια έπαιρναν τηλέφωνο δικαστικούς κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Χρυσή Αυγή και υποστήριζαν πως η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης είναι έωλη; Και για τη βοήθεια του κοινού: Αμφότεροι ανέλαβαν αξιώματα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή