80 χρoνια πριν… 10-10-1940

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΜΨΗΦΕΙ: Το Ρώυτερ ανακοινοί ότι σήμερον την εσπέραν ο κ. Τσώρτσιλ εξελέγη παμψηφεί αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, εις αντικατάστασιν του παραιτηθέντος κ. Νέβιλ Τσάμπερλαιν. Η εκλογή εγένετο εν ιδιαιτέρα συγκεντρώσει εν Λονδίνω των λόρδων, των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων και των κοινοβουλευτικών υποψηφίων των ανηκόντων εις το Συντηρητικόν Κόμμα. Ουδεμία άλλη υποψηφιότης είχεν υποβληθή. […] Μεταξύ των πολιτικών κύκλων του Λονδίνου συζητείται η πιθανότης της συμμετοχής εις την κυβέρνησιν του κ. Λόυδ Τζωρτζ. Αι συζητήσεις αύται στηρίζονται επί του γεγονότος ότι από ετών ήδη ο υπουργός της Παραγωγής Αεροπλάνων λόρδος Μπήβερμπρουκ δεν κατέστη ποτέ δυνατόν να διέλθη τον χειμώνα του εις την Μ. Βρεταννίαν, λόγω του άσθματος εκ του οποίου πάσχει [φωτ.].
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: Ζητεί ο κόσμος να αγοράση γλεύκος διά να κατασκευάση την πατροπαράδοτον μουσταλευριάν και το πετμέζι, αλλά δεν ευρίσκει. Διατί; Πρέπει να ληφθή αγορανομικόν μέτρον διά να χορηγηθή γλεύκος εις τους ζητούντας να προμηθευθούν. Η ξηρά μουσταλευριά είναι θρεπτική χειμερινή τροφή, το δε πετμέζι εις άλλας εποχάς αντικαθίστα την ζάχαριν εις τα σπίτια των παλαιών Αθηναίων – και εις αρχοντικά ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή