Θεωρείο (14/10/20)

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαλλοι με Λοβέρδο

Σπασμένα ήταν τα νεύρα χθες στη Χαρ. Τρικούπη. Οχι, δεν έφταιγε η νέα μεταγραφή της Κεντροδεξιάς από τον χώρο τους –βλέπε Αννα Διαμαντοπούλου–, καθώς η πρώην υπουργός έχει απομακρυνθεί χρόνια από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αυτό που τους έκανε έξαλλους ήταν η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με Ν.Δ. Η αναφορά τινάζει στον αέρα το αφήγημα της Φώφης περί ίσων αποστάσεων, ενώ έδωσε νέα λαβή στον ημιθανή ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει πνεύμα. Με τούτα και με κείνα, ο Ανδρέας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία έλεγε ό,τι λένε πάντα αυτές οι ανακοινώσεις: πως κάτι άλλο εννοούσε. Στο ΚΙΝΑΛ πάντως έχουν τα δίκια τους να είναι έξαλλοι με τον Ανδρέα, καθώς εντός της εβδομάδας είχε κυκλοφορήσει παλαιά δήλωσή του από την εποχή που είχε κάνει την κίνηση ΡΙΚΣΣΥ, που χαρακτήριζε «κίνημα» τη Χ.Α. Το ΚΙΝΑΛ δεν άδειασε τον βουλευτή, παρότι θα μπορούσε, και ως εκ τούτου η άστοχη δήλωση περί συγκυβέρνησης τους έβγαλε (μεταφορικά) από τα ρούχα τους.

Ζήλια

Οι κακές γλώσσες λένε πάντως πως ο Ανδρέας (Λοβέρδος) ζήλεψε με τη θέση που προτάθηκε στη Διαμαντοπούλου και έβγαλε την πικρία του με έμμεσο τρόπο. Θυμίζω πως στις αρχές της κρίσης συμμετείχαν μαζί στην κίνηση για την «4η Ελληνική Δημοκρατία». Στην ίδια κίνηση είχε βρεθεί και ο… Γ. Ραγκούσης. Τι εποχές! 

Στα άδυτα

Η προσπάθεια του Ρουπακιώτη να «αποκαλύψει» πως η κυβέρνηση Σαμαρά είχε απορρίψει τον αντιρατσιστικό νόμο είναι από μόνη της λίγο αστεία, λόγω του χρονικού σημείου που ήρθε. Είναι εμφανές πως η «μαρτυρία» του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης χρησιμοποιήθηκε ως αντίβαρο στις αποκαλύψεις Κοντονή. Για να δείτε πόσο διάτρητα είναι τα επιχειρήματα του στενού συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη, θα σας πάω στα άδυτα της τότε τρικομματικής κυβέρνησης. Η ΔΗΜΑΡ ήταν κοινό μυστικό πως συνεργαζόταν πολύ περισσότερο με τη Ν.Δ. –αυτήν που καταγγέλλει ο Ρουπακιώτης– από ό,τι με το ΠΑΣΟΚ. Καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια της τρικομματικής λένε πως ο αντιρατσιστικός νόμος θα μπορούσε να είχε περάσει με ευκολία αν είχε ζητηθεί η βοήθεια του Βενιζέλου, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε ρυθμιστικό ρόλο σχεδόν στα πάντα. Ο Ρουπακιώτης δεν το έκανε ποτέ. Τα ντοκουμέντα υπάρχουν: είναι Μάιος του 2013 και ο Βενιζέλος ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη είχε αναφερθεί στο θέμα δημοσίως, λέγοντας πως «αν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου (σ.σ.: του αντιρατσιστικού), τότε η λύση είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ». Γιατί ο Ρουπακιώτης δεν στήριξε… καμία πρόταση του Βενιζέλου;

Η Ντόρα, όταν τη ρωτούν τη γνώμη της για ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, απαντά με κάτι που λένε στην Κρήτη: «Οταν ο Θεός θέλει να εκδικηθεί ένα μυρμήγκι, του δίνει φτερά να πετάξει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή