Θεωρείο (16/10/20)

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σκυτάλης

Μετά περίπου 3 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλέξανδρος Γεννηματάς θα συνεχίσει τη διπλωματική του καριέρα από άλλο πόστο. Τις επόμενες μέρες μάλιστα όπως μαθαίνω θα υπάρξει και επισήμως αλλαγή φρουράς στη θέση του εκπροσώπου.

Από την παραλία

Ενα φοβερό σκηνικό συνέβη στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Απαντες είχαν συνδεθεί από τα γραφεία τους με τα κουστούμια, τις σημαίες των χωρών τους να φαίνονται επιβλητικές από πίσω και ενίοτε και τα κάδρα των ηγετών που αγαπούν. Πλην ενός. Ο Παπανδρέου τους την έσκασε και συνδέθηκε με ένα πουκαμισάκι από κάποια παραλία και από πίσω να σκάει λαχταριστό το κύμα. Ενώ όλοι ήταν σφιγμένοι πίσω από τις γραβάτες ο δαιμόνιος ΓΑΠ συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και στην τηλεδιάσκεψη βγήκε να εκθέσει τις απόψεις του και διαφήμισε live τις ομορφιές της Ελλάδας. Σκεφτείτε το κοντράστ. Πίσω από τους Τούρκους φαινόταν ο βλοσυρός Κεμάλ με τις κόκκινες σημαίες και πίσω από τον Γιώργο έσκαγε ένα γαλάζιο κύμα, καταμεσής του Οκτωβρίου, πραγματικό όνειρο. Τι να λέμε τώρα, ο άνθρωπος είναι σχολή από μόνος του.

Μεταγραφή

Εσωτερική μεταγραφή έγινε στην κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες. Η Βασιλική Τζότζολα από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μετακόμισε στην Προεδρία της Κυβέρνησης. Η Θρακιώτισσα δικηγόρος θα υπηρετεί από εδώ και στο εξής στη νομοπαρασκευαστική υπηρεσία που υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μαλλιάς κατά Γεραπετρίτη

Χθες, ο υπουργός Επικρατείας βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών, λόγω της δήλωσής του πως η εθνική κυριαρχία προσδιορίζεται στα 6 ναυτικά μίλια. Η τοποθέτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο παρασκήνιο, αλλά και μία ηχηρή στο προσκήνιο. Ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς ζήτησε με ανάρτησή του να διορθωθεί η δήλωση, προτρέποντας τους πάντες να είναι φειδωλοί σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις.

«Τρύπα» στα σύνορα

Επέκταση του σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ» ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να περνούν λαθρομετανάστες μέσω Βουλγαρίας, στη Ροδόπη.

Εκεί βρίσκουν αρχικά καταφύγιο σε τζαμιά και μετά συνεχίζουν την πορεία τους, δημιουργώντας κενό ασφαλείας στα σύνορα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ράντεφ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή