80 χρoνια πριν… 22-10-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ: […] Ο χερ Χίτλερ με τα άρματα εφόδου και τα άλλα μηχανικά του όπλα και –μη το λησμονήτε– χάρις εις τας σκευωρίας της 5ης του φάλαγγος, με τους προδότας και τους ηλιθίους, επέτυχεν επί του παρόντος να κατακτήση τας περισσοτέρας των ωραιοτέρων φυλών της Ευρώπης. […] Αλλ’ ο Χίτλερ […] ο κακός αυτός άνθρωπος, το τερατώδες αυτό έκτρωμα του μίσους και της απάτης, είναι αποφασισμένος εις τίποτε ολιγώτερον παρά εις την πλήρη εξαφάνισιν του γαλλικού έθνους και την τελείαν εκμηδένισιν ολοκλήρου της ζωής και του μέλλοντός του. […] Εάν αφεθή ελεύθερος (ο Χίτλερ) να ενεργήση κατά βούλησιν, ολόκληρος η Ευρώπη δεν θα είναι πλέον παρά μια ομοιόμορφος Γερμανία, προσφερομένη προς εκμετάλλευσιν εις την λεηλασίαν και την κτηνωδίαν των εθνικοσοσιαλιστών γκάγκστερς.
 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ο υπό ιταλικών αεροπλάνων βομβαρδισμός αμερικανικών ιδιοκτησιών πετρελαίων εν Αραβία θα προκαλέσει επίσημον προς την ιταλικήν Κυβέρνησιν διαμαρτυρίαν εκ μέρους των Ην. Πολιτειών. Αι εταιρείαι «Καλιφόρνια Στάνταρ Οϊλ» και «Τέξας Οϊλ Κόμπανυ» επέδωσαν σήμερον διαμαρτυρίαν προς τον υφυπουργόν των Εξωτερικών εν σχέση με την γενομένην υπό ιταλικών αεροπλάνων επίθεσιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή