Θεωρείο (22/10/20)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελεσίγραφο βουλευτών

Η συνέντευξη του Χατζηδάκη στην «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του και αν χρειαστεί αναδιπλώνεται, καθώς πήρε πίσω –σε μεγάλο βαθμό– την πρόταση για τον περιορισμό της δόμησης στις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης. Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου που είναι και ο εμπνευστής του σχεδίου. Αργά το βράδυ της Τρίτης σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με βουλευτές της Ν.Δ. ο υφυπουργός υπερασπίστηκε το σχέδιο. Η συζήτηση κατέληξε με τον υφυπουργό να ζητεί προτάσεις από τους βουλευτές, ώστε να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις. Το κλίμα που λαμβάνω πάντως δεν είναι καλό. Μεγάλη μερίδα βουλευτών στέλνει τελεσίγραφο πως η κατάργηση των παρεκκλίσεων για χρήση γης, πλήττει ευθέως τους μικρομεσαίους της χώρας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Κεντροδεξιάς και ως εκ τούτου δεν περνά.

Ελληνοτουρκικό debate

Ενα πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό debate μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έγινε το απόγευμα της Τρίτης με θέμα την Ανατ. Μεσόγειο. Διοργανωτής ήταν το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (IRI) και καλεσμένοι ήταν τρεις Ελληνες και τρεις Τούρκοι. Ο Αγγελος Συρίγος, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Κωνσταντίνος Φίλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με δύο Τούρκους βουλευτές και έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Μου λένε, δε, πως σε αρκετά σημεία ο Συρίγος δεν φοβήθηκε τα λόγια του έναντι των Τούρκων, αναγκάζοντας τον συντονιστή Πολ Μακάρθι να παρέμβει.

Να ’ταν το ’21…

Κάποιο μπέρδεμα έγινε μάλλον, μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και της ιστορικής επετείου των 200 ετών. Το χθεσινό βίντεο που κυκλοφόρησε από την Επιτροπή του ’21 για την επέτειο των 200 ετών, θυμίζει έντονα φιέστα Ολυμπιακών Αγώνων. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα εξαιρετικό βίντεο για την κατάκτηση του Euro του 2004. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τα 200χρονα. Oχι γιατί το λέω εγώ, αλλά το «λένε» οι ίδιοι οι δημιουργοί. Πλην μιας θολής και φευγαλέας εικόνας με τους πρωταγωνιστές του 1821, τίποτα άλλο δεν θυμίζει τον λόγο για τον οποίο – υποτίθεται–  πως φτιάχτηκε.

Ρωσικό τρολάρισμα

Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, μπορεί να θεωρηθεί και τρολάρισμα στους Τούρκους. Λίγα 24ωρα πριν πατήσει αθηναϊκό έδαφος ο Λαβρόφ, το ρωσικό ΥΠΕΞ έγραψε στο twiiter: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας». Κάποιοι λένε πως το tweet ανοίγει τον δρόμο και για επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή