Θεωρείο (23/10/20)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μητσοτάκης και το βίντεο 

Σας μεταφέρω πληροφορία που είμαι βέβαιος πως θέλετε να έχετε. Ο πρωθυπουργός είδε το –πολυσυζητημένο– βίντεο της Γιάννας για την επέτειο των 200 ετών, που από χθες σχολιάζεται σωρηδόν στα social media. Οχι μόνο το είδε, αλλά το σχολίασε κιόλας. Οπως μου είπαν επί της αρχής ο πρωθυπουργός είδε θετικά την αισιοδοξία που εκπέμπει. Είναι πράγματι ένα χαρούμενο βίντεο και αυτό δεν διέφυγε την προσοχή του. Από εκεί και πέρα, μάλλον το βίντεο παίρνει κάτω από τη βάση, καθώς στον πρωθυπουργό δεν άρεσε καθόλου η απουσία ιστορικού βάθους που είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Κατάλαβα δηλαδή πως το ήθελε κάπως πιο βαρύ και εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο.

Δίαυλος επικοινωνίας

Η Γιάννα Αγγελοπούλου πάντως έχει καλή σχέση με το Μαξίμου. Και για να είμαι ακριβής, έχει καλή σχέση με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Μάλιστα, μου λένε πως στις περιοδείες που κάνει ανά την Ελλάδα, λόγω της Επιτροπής, δέχεται αρκετά αιτήματα, τα οποία μεταφέρει, όσα κρίνει τέλος πάντων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενα τέτοιο αίτημα ήταν για ασθενοφόρο στον Αγιο Ευστράτιο με τον Γρηγόρη Δημητριάδη να μεριμνά άμεσα στην υλοποίησή του.

Εξυπνο timing!

Θα αναρωτηθήκατε και εσείς φαντάζομαι γα ποιο λόγο o Aλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα. Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως ήθελε να κάνει ένα δώρο στον ΥΠΟΙΚ που τελευταία δεν διάγει την καλύτερη περίοδό του. Εντάξει, πέρα από την πλάκα, νομίζω πως επί της αρχής η σκέψη του Τσίπρα δεν ήταν κακή και προφανώς έγινε για να ανακτήσει κάποια πρωτοβουλία κινήσεων. Αλλά ο χρόνος που επελέγη –πάνω στο διάγγελμα του πρωθυπουργού– είναι αυτοκτονικός γιατί αναπόφευκτα «χάθηκε». Αντί να κατηγορεί ο κ. Τσίπρας τα ΜΜΕ, ας καλέσει τον φαεινό εγκέφαλο που του έκανε την εισήγηση να το ξανασυζητήσουν…

Εδώ Παππάς…

Δεν είναι δυνατόν δώδεκα ημέρες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, να αναζητεί… χθες η αστυνομία τον Χρήστο Παππά και να μην τον βρίσκει. Πρόκειται για τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και ίσως από τα πιο ακραία στελέχη της. Θα έπρεπε εδώ και ημέρες να είχε υπάρξει πρόνοια, ώστε να γνωρίζουν οι Αρχές πού βρίσκεται. Και το χθεσινό λογίζεται στα φάουλ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ρωσικό ενδιαφέρον

Μαθαίνω πως το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη ΛΑΡΚΟ εσχάτως έχει επανέλθει, αν έφυγε ποτέ. Μάλιστα, το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί στο περιθώριο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή