Θεωρείο (24/10/20)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το sms Μητσοτάκη στον Σαμαρά 

Επειδή αρκετοί αναρωτιούνται για το αν υπάρχει επαφή του Μητσοτάκη με τον Σαμαρά, θα σας αποκαλύψω κάτι που δεν είναι γνωστό. Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, πληκτρολόγησε ένα μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του καθώς επί ημερών του Μεσσήνιου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Η κίνηση, αν μη τι άλλο συμβολική, αλλά και βαθιά πολιτική.

Φίλοι της Τουρκίας

Αξία δεν έχει μόνο ποιες είναι οι θέσεις των υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενδιαφέρον έχουν και οι άνθρωποι που τους περιστοιχίζουν. Για παράδειγμα, στο ευρύτερο επιτελείο Μπάιντεν –που έχει σαφώς πιο «φιλελληνική» στάση από τον Τραμπ– κινείται ως εξωτερική συνεργάτις η Αμάντα Σλοτ. Πρόκειται για την αγαπημένη της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, καθώς Τούρκοι λομπίστες προωθούν με ευλάβεια τα φιλοτουρκικά άρθρα της στο Κογκρέσο. Επί προεδρίας Ομπάμα η Σλοτ διετέλεσε αναπλ. γραμματέας για τις υποθέσεις της Ανατ. Μεσογείου. Είναι δεδομένο πως με πρόεδρο Μπάιντεν θα διεκδικήσει εκ νέου κάποιο αξίωμα. Της ευχόμαστε να το πετύχει, αλλά όχι σε αξίωμα… ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος.

Εναρξη αγώνος

Τον προεκλογικό της αγώνα από την πρώτη πολίτη της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου. Οι δύο κυρίες συνέφαγαν στο Μουσείο Μπενάκη και συζήτησαν για την υποψηφιότητα της Αννας για τη θέση της γραμματέως του ΟΟΣΑ. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται, για ευνόητους λόγους, στο τετ α τετ που θα έχει με τον Κώστα Καραμανλή.

Μομφή… εναντίον του 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ ντεφορμέ. Σας τα έγραφα και χθες πως η κίνηση να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα στην παρούσα χρονική συγκυρία ήταν εντελώς αψυχολόγητη, όχι μόνο λόγω του χρόνου αλλά και της ουσίας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί –25.000 τον αριθμό– ξεκίνησαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κίνησε μια διαδικασία εναντίον του… κόμματος.

Ο Καποδίστριας 

Η λεγόμενη ήπια διπλωματία παίζει συχνά υποστηρικτικό ρόλο στη μεγάλη εικόνα. Μου λένε λοιπόν σχετικά, πως στην προσπάθεια εξισορρόπησης των ελληνορωσικών σχέσεων παίζει ακόμα ενεργό ρόλο ο… Καποδίστριας. Εν προκειμένω, αναφέρομαι στην ταινία του Γ. Σμαραγδή με θέμα τον πρώτο κυβερνήτη, για την οποία έχει ενημερωθεί επισήμως το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή