Θεωρείο (27/10/20)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι ζήτησε ο Λαβρόφ

Η συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ είχε, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τις δημόσιες αλλά και τις παρασκηνιακές συζητήσεις, που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας ΥΠΕΞ, ενεργοποιώντας ολόκληρη τη διπλωματική βεντάλια, προσβλέπει στη στήριξη της Μόσχας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όχι με ακόμη μία καταδίκη, αλλά με βοήθεια για εκτόνωση. Οι Ρώσοι πάντα διατηρούν ερείσματα στην Αγκυρα και αυτό ο Ελληνας ΥΠΕΞ είναι κάτι που θέλει να το εκμεταλλευθεί. Χωρίς ανταλλάγματα όμως δεν γίνονται αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ζήτησε από την Αθήνα υποστηρικτική στάση έναντι της Μόσχας στα ευρωπαϊκά φόρουμ, όπου ο αντιρωσισμός ευδοκιμεί…

Ερχονται…

Μαθαίνω πως από την επόμενη εβδομάδα ανάβει πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία κυρώσεως από τη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας Αθήνας – Σκοπίων.

Κολλημένος με το μπάσκετ

Μέλος της κυβέρνησης φροντίζει να κρατιέται σχεδόν κάθε μέρα σε φόρμα παίζοντας μπάσκετ, εκνευρίζοντας σφόδρα το Μαξίμου. «Αν κάνει κάθε μέρα προπόνηση, να πάει να παίξει στον Παναθηναϊκό», έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου συνεργάτης του πρωθυπουργού, που είναι γνωστός για τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα.

Βαριά βιογραφικά

Ξέρω ότι θα αναρωτηθείτε με την περίεργη συνήθεια. Αλλά παραδέχομαι πως ένα από τα χόμπι μου είναι να χαζεύω τα βιογραφικά πολιτικών. Παρακαλώ μην το υποτιμάτε, γιατί έτσι βλέπεις πώς «ζυγίζει» ο καθένας αυτά που έχει κάνει στον βίο του. Ή, εάν δεν έχει κάνει πολλά, τι γράφει για να φαίνεται γεμάτο. Ετσι έχω εντοπίσει πολλά διαμάντια. Σήμερα θα σας πω για τη βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου και τον βουλευτή Καστοριάς, επίσης της Ν.Δ., Ζήση Τζηκαλάγια. Η πρώτη αναφέρει πως «είναι μέλος του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων “η Αγία Παρασκευή”, από όπου έλκει την καταγωγή της». Ο δεύτερος μας ενημερώνει πως την τελευταία 4ετία «διοργάνωσε 6 πολιτικές εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή σε Καστοριά, Αργος Ορεστικό και Κορησό». 

Μοντέλο ΑΕΙ

Οποιος ξέρει από ελληνικά πανεπιστήμια γνωρίζει πως, για να γίνει μια κατάληψη, υπάρχουν μετακινούμενοι φοιτητές, αριστερών πεποιθήσεων, που πάνε στις γενικές συνελεύσεις και ψηφίζουν υπέρ του κλεισίματος. Αυτό το πετυχημένο μοντέλο, αλλά από την ανάποδη, χρησιμοποίησε ο Γ. Αμυράς. Οπως μου λένε, τις πρώτες μέρες εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου», είχε προσφερθεί να κινητοποιήσει ποδηλάτες για να φανεί η επιτυχία του εγχειρήματος. Βέβαια, συνεχώς με… κινητοποίηση δεν γίνεται δουλειά, με αποτέλεσμα οι ποδηλάτες να εκλείψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή