80 χρόνια πριν… 28-10-1940

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Το Αθηναϊκόν πρακτορείον απέστειλε την 9ην εσπερινήν της Κυριακής προς όλα τα ξένα τηλεγραφικά πρακτορεία το ακόλουθον τηλεγράφημα: «Το Αθηναϊκόν πρακτορείον ανακοινοί ότι η αγγελθείσα συνάντησις μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών αξιωματικών εις την ελληνο-αλβανικήν μεθόριον επραγματοποιήθη σήμερον Κυριακήν περί ώραν 4ην απογευματινήν. Εις την συνάντησιν ταύτην εκ μέρους των Ιταλών ενεφανίσθη εις ανθυπασπιστής, οι δε προσελθόντες δύο Ελληνες αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του τομέως, παρεκάλεσαν όπως επαναληφθή η συνάντησις και λάβη μέρος εις αυτήν ο Ιταλός διοικητής του τομέως» [φωτ. Ιταλική διοίκηση Αλβανίας].
 
EΠΕΤΕΙΟΣ:  Ολίγον βραδύτερον όμως μετεδόθη δι’ επείγοντος τηλεγραφήματος ότι ο κ. Μουσσολίνι αφίκετο όλως απροόπτως εις Φλωρεντίαν. […] Είναι χαρακτηριστικόν επίσης ότι ο εορτασμός της 18ης επετείου της πορείας προς την Ρώμην επεσπεύσθη κατά μίαν ημέραν διά να δυνηθή ο κ. Μουσσολίνι να αναχωρήση απόψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή