Οι αθλιότητες της ΟΛΜΕ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολεμοχαρής εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Πιπιλάει συχνά, σαν τα παιδάκια, τη φράση casus belli και απειλεί με αυτήν θεούς και δαίμονες, και κυρίως την υπουργό Παιδείας. 

Casus belli αν μετατεθούν μέλη της κι ας έχουν φύγει οι μαθητές από την περιοχή. Casus belli αν η πολιτεία τολμήσει να αξιολογήσει το έργο τους ή αν αλλάξουν τα ωρολογιακά προγράμματα ή αν δεν καταργηθεί το πειθαρχικό συμβούλιο ή αν γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως λόγω κορωνοϊού. Απεργούν, αλλά αρνούνται περικοπή των αποδοχών τους, όπως γίνεται στους απεργούς. 

Και τώρα εκβιάζουν με αποχή στις εκλογές αντιπροσώπων τους, που θα γίνουν σε 10 ημέρες, επειδή θα γίνουν Σάββατο και ηλεκτρονικά(!). 

Η ΟΛΜΕ διακηρύσσει ότι αντιτίθεται στα ιδιωτικά σχολεία. Ομως, με αυτή την πρακτική της ανακηρύσσεται ευεργέτις τους. Στέλνει εκεί τα παιδιά, συχνά με θυσία των γονιών, όταν απογοητεύονται από το επίπεδο του δημόσιου σχολείου. Και όταν η γύμνια τους φαίνεται στους μαθητικούς διαγωνισμούς PISA του ΟΟΣΑ, τι νομίζετε ότι κάνουν; Μήπως αυτοκριτική; Μήπως προσπάθεια βελτίωσης της εκπαίδευσης; Οχι, βέβαια. Απλούστατα, ζητούν να… σταματήσουμε να μετέχουμε στους διαγωνισμούς! 

Ποια είναι τα όπλα τους στους πολέμους που απειλούν; Να απεργούν τις μέρες των εισαγωγικών εξετάσεων, να αρνούνται να διορθώσουν γραπτά, να ωθούν τους μαθητές σε καταλήψεις με αιτήματα αυτά της ΟΛΜΕ (κερδίζουν έτσι την περικοπή αποδοχών που θα είχαν αν απεργούσαν).

Πού βρίσκει η ΟΛΜΕ τη δύναμη να προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες; Πρώτον, στα συντεχνιακά συμφέροντα που επιμελώς προστατεύει. Γι’ αυτό και συσπειρώνει γύρω από την αριστερή ηγεσία της ακόμα και την παράταξη της Ν.Δ. Δεύτερον, στις εξοντωτικές διαδικασίες εκλογής ηγεσίας, που αποτρέπουν τους πολλούς εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν. Γι’ αυτό μάχονται λυσσαλέα τη διευκολυντική ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τρίτον και κυριότερο, στη νοοτροπία πολλών γονιών, που δεν ενδιαφέρονται για τη γνώση και την παιδεία των τέκνων τους, αλλά για το χαρτί του απολυτηρίου και βάζουν πλάτη στην ΟΛΜΕ.

Για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει αποχή. Αν καταφέρει να αποσυρθούν όλοι οι υποψήφιοι, ο σκοταδισμός της θα θριαμβεύσει. Αλλά ακόμα και έτσι, νομίζω ότι θα αποβεί εις βάρος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Η εποχή των «Αγανακτισμένων» έχει περάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή