Θεωρείο (28/10/20)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτω η Ιβο Ζίμα!

Θα ήταν απλώς γελοιότητα, αν δεν ήταν και ασέβεια. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού δεν βρήκε καμία (από τις εκατοντάδες) αυθεντική εικόνα για να τιμήσει το ’40 και έκανε… μοντάζ μία από τις εμβληματικές φωτογραφίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για τη γνωστή εικόνα που απεικονίζει έξι Αμερικανούς πεζοναύτες να υψώνουν τη σημαία των ΗΠΑ στο όρος Σουριμπάτσι, κατά τη διάρκεια της μάχης της Ιβο Ζίμα. Η φωτογραφία κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ, ενώ έγινε ακόμη και ταινία με σκηνοθέτη τον Κλιντ Ιστγουντ. Και όμως! Αυτή την πασίγνωστη φωτογραφία επέλεξε ο δήμος γα να τιμήσει το… ’40. 

Στοπ στην προπαγάνδα

Τέλος στην τουρκική προπαγάνδα πως η Ελλάδα κάνει παράνομα «πους μπακ», την οποία αναπαράγουν διαρκώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε με ανακοίνωσή του ο Frontex. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αναφέρει πως σε εσωτερικό έλεγχο που διεξήχθη για περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα έγγραφο ή άλλο υλικό που να τεκμηριώνει τυχόν κατηγορίες». Ελπίζω να το ακούσουν όλοι και, κυρίως, όσοι από την αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν να δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό.

Αφεση αμαρτιών 

Εμαθα τι είπε ο Λαβρόφ στον Τσίπρα. Ή, για να ακριβολογώ, τι δεν είπε. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο καλοκαίρι του 2018, τότε που η κυβέρνηση Τσίπρα απέλασε τους Ρώσους πρέσβεις. Ο Λαβρόφ, διπλωμάτης γαρ, εστίασε στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2018, με την οποία ο τότε πρωθυπουργός ουσιαστικά έκλεισε την πληγή που είχε ανοίξει έξι μήνες πριν. Και βεβαίως, δεν υπήρχε λόγος ο Λαβρόφ να την ξύσει εκ νέου. 

Πυροβολεί…

Ποιος κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως το ΚΙΝΑΛ; Οχι. Ο Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστός για το θάρρος της γνώμης του, εξελίσσεται σε έναν από τους πιο «σκληρούς» απέναντι στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας καυστικά στα κοινωνικά δίκτυα τα κακώς κείμενα. Τελευταία αφορμή ήταν η ήπια στάση του Στέλιου Πέτσα έναντι των κληρικών που δεν φορούν μάσκα. Ο υποψήφιος της Ν.Δ. –μην ξεχνιόμαστε– έγραψε πως η κυβέρνηση υποκρίνεται την ηλίθια για να μη χάσει «ψηφαλάκια», και αυτό είναι το αποκρουστικό όλων. Ωχ… 

Κάλλιο αργά…

Eνα από τα βασικά μειονεκτήματα της Φώφης είναι οι μέτριες –για να το πω ευγενικά– επαφές της στο εξωτερικό. Αυτό θα επιχειρήσει να ρεφάρει, αρχής γενομένης από αύριο που θα έχει τηλεδιάσκεψη με την επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή