«Ροκανίζοντας» τον Τσιόδρα

«Ροκανίζοντας» τον Τσιόδρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρατήθηκαν. Κρατήθηκαν όσο μπορούσαν, αλλά δεν άντεξαν άλλο. Λίγο η τελευταία δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 18 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, λίγο η εσωκομματική τρικυμία που δεν λέει να κοπάσει, έχασαν τον έλεγχο στον ΣΥΡΙΖΑ και έφτασαν στο σημείο να βάλουν στο στόχαστρο τον καθηγητή Τσιόδρα. Μάλλον με το σκεπτικό ότι διά της πλαγίας οδού θα πλήξουν την κυβέρνηση. 
Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση της προηγούμενης Τρίτης σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν. Εμείς οι επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα μέσα μεταφοράς τον συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων και έσπευσαν οι τομεάρχες Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης να τον κατηγορήσουν ότι καλύπτει την αδράνεια της κυβέρνησης. 

«Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. […] Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται ο κ. Τσιόδρας. Σε άρθρο του στην αρχή της πανδημίας, ο Θανάσης Καρτερός, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, έγραφε: «Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. […] Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί». Είναι όμως η πρώτη φορά που η επίθεση γίνεται επίσημα, όχι από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ ή πρώην συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από στελέχη πρώτης γραμμής, από τομεάρχες του κόμματος, από την Κουμουνδούρου. 

Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, ένας αγώνας αντοχής, αυτοσυγκράτησης, υπομονής. Η κυβέρνηση, που έχει την απόλυτη ευθύνη της διαχείρισης, κρίνεται και θα κριθεί αυστηρά, αμείλικτα, απ’ όλους τους πολίτες. Ο Τσιόδρας δεν είναι στην κυβέρνηση, δεν αποφασίζει, δεν δίνει εντολές και κατευθύνσεις. Είναι τεράστιο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να τον στοχοποιεί θεωρώντας ότι έτσι χτυπάει τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία. Κυρίως, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. 

Σύμφωνα με πρόσφατη παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκοπίμως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα. Καταλαμβάνουμε, δηλαδή, τη δεύτερη θέση στη λίστα των αρνητών και συνωμοσιολόγων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τη Νιγηρία. 

Οταν υπάρχουν τόσο πολλοί δύσπιστοι Ελληνες, το να επενδύεις σε πολιτικά κέρδη ροκανίζοντας την αξιοπιστία του επικεφαλής λοιμωξιολόγου της χώρας είναι σχεδόν εγκληματικό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή