Θεωρείο (30/10/20)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κολλημένοι με τον Εμφύλιο

Με αναφορές στον Εμφύλιο και σχετικές φωτογραφίες που παραπέμπουν σε εκείνη την περίοδο επέλεξαν να… τιμήσουν την επέτειο του «Οχι» οι Νίκος Παππάς και Νίκος Καρανίκας. Η έλλειψη αναφορών στην πανεθνική εξέγερση και η προσπάθεια να μικρύνουν τη μεγάλη εικόνα στα δικά τους, μικρά, εμφυλιοπολεμικά και ιδεολογικά σύνδρομα δείχνει το βαθύ πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Είναι η αδυναμία ταύτισης με το κοινό αίσθημα. Είναι η προκρούστεια λογική να μπαίνουν όλα στα δικά τους μικρά και ταπεινά μέτρα. Και αυτό θα ήταν απλά αδιάφορο αν αυτό το κόμμα δεν ήταν σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η πίτσα του Ακη

Και αν τους παραπάνω τους ξέραμε, κανείς δεν περίμενε το αποτυχημένο χιούμορ του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Ακη Σκέρτσου, ανήμερα την εθνική επέτειο. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ θεώρησε καλό να μας ενημερώσει μέσω social media πως μαγειρεύει ιταλικό φαγητό, συνοδεύοντας τη φωτογραφία της πίτσας με την αποτυχημένη λεζάντα «Ελλάδα – Ιταλία συμμαχία». Το κακό χιούμορ ανήμερα την εθνική επέτειο ενόχλησε πολλούς, ακόμα και εντός του Μαξίμου, που τράβαγαν τα μαλλιά τους με τη δημοσίευση του υφυπουργού.

Θετική γκρίνια

Να ξέρετε πως αρκετές πρεσβείες έχουν διαμαρτυρηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επιβολή έκτακτης εισφοράς που σχεδιάζει ο Κωστής Χατζηδάκης στις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οποιος νομίζει πως η διαμαρτυρία είναι κατά του υπουργού σφάλλει, καθώς είναι από τις λίγες φορές που η διαμαρτυρία είναι υπέρ του υπουργού.

Μυστικές συναντήσεις 

Οι Oλλανδοί που ενδιαφέρονται για εξαγορά ποσοστού της «Ελλάκτωρ» βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα, όπου είχαν μυστικές συναντήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί το deal.

Κλαυσίγελως

Οποιος παρακολουθεί τους λογαριασμούς του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου στα κοινωνικά δίκτυα κάνει ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς προσφέρει απλόχερα γέλιο. Αναλύσεις δημοτικού, βαρετές και χιλιοειπωμένες επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν έχει αλλάξει ακόμα η κυβέρνηση, και ατελείωτα fake news συνθέτουν το προφίλ του βουλευτή, στο οποίο περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας του σκοτώνοντας τον άπλετο ελεύθερο χρόνο του. Μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του Λοβέρδου, πάντως, έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς φωτογραφήθηκε με μάσκα… εντός σπιτιού, έχοντας τεθεί σε προληπτική καραντίνα, προτρέποντας και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Μετά τα εκατοντάδες χλευαστικά μηνύματα άλλαξε την ανάρτησή του, καθώς αντιλήφθηκε τη γελοιότητα του πράγματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή