Η τηλεόραση που πληγώνει

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγα χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, από την Ιρλανδία όπου εργαζόταν, με ένα όνειρο: να κάνει το πάθος της επάγγελμα. Πάθος της Εμμας Κορρέ είναι τα άλογα. Γι’ αυτό και στο ταξίδι του γυρισμού δεν ήταν μόνη. Είχε μαζί της την Μπου, ένα πανέμορφο άλογο. Την αγόρασε από μια φάρμα για να τη σώσει από το σφαγείο: αυτή θα ήταν η μοίρα της. Δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνταν για τη μεταφορά της· φίλοι και γνωστοί τη βοήθησαν να συγκεντρώσει το ποσό. 

Ετσι η Εμμα, αφού πήρε δίπλωμα προπονήτριας ιππασίας, δημιούργησε την εταιρεία Equitrek Attica, με δραστηριότητες γύρω από –τι άλλο;– τα άλογα: βόλτες στο βουνό και στη θάλασσα, εκδρομές και κυρίως τρόπους να επικοινωνούμε μ’ αυτά τα πλάσματα, που μπορεί να μη μιλούν, έχουν όμως έναν δικό τους κώδικα να εκφράζονται. 

Τους τελευταίους μήνες, στη φάρμα της στον Μαραθώνα, ζουν και τα ιπποειδή που διασώζει ο σύλλογος «Ιππόθεσις»· κακοποιημένα, ταλαιπωρημένα, πεταμένα σαν σκουπίδια από τους ιδιοκτήτες τους όταν σταμάτησαν να είναι «χρήσιμα». Ανάμεσά τους είναι και ο Μπούμπης, ένας αγαθός γίγαντας, φιλικός και με τα ζώα και με τους ανθρώπους. Βρέθηκε σκελετωμένος, αλυσοδεμένος και στοιβαγμένος μαζί με άλλα άλογα σε μια αποθήκη. Το τρίχωμά του έπεφτε από το στρες. Πλέον ζει μια δεύτερη ζωή, χωρίς πόνο.

Πριν από λίγες ημέρες η Εμμα και ο Μπούμπης έγιναν πρωταγωνιστές στο ριάλιτι του Alpha «The bachelor», όπου καμιά εικοσαριά νεαρές ερίζουν για την καρδιά ενός άνδρα. Σ’ ένα από τα επεισόδια, μερικές από τις υποψήφιες και το… μήλον της Εριδος πήγαν για ιππασία. Εκεί υποτίθεται ότι ο Μπούμπης αφηνίασε και προκάλεσε τραυματισμούς. Παρακολουθήσαμε τα κορίτσια και ολοφύρονται, τον νεαρό να σφαδάζει, τάχα μου, ασθενοφόρα να σπεύδουν – ό,τι η παραγωγή θεώρησε πως ήταν αναγκαίο για να «τσιμπήσει» η τηλεθέαση, δηλαδή. Και η Εμμα, ανυποψίαστη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, είδε τη δουλειά της να δυσφημείται. Κι ας μην έγιναν έτσι τα πράγματα. Κι ας της είχαν αποκρύψει πού και πώς θα χρησιμοποιούνταν το υλικό από το συγκεκριμένο γύρισμα. 

Τον περασμένο Αύγουστο είχα επισκεφθεί τη φάρμα της. Είχα δει τον καθημερινό αγώνα που δίνουν η ίδια και ο σύζυγός της, η μητέρα της και η Ρόζα Ρούσσου της «Ιππόθεσις» για να φροντίζουν τόσα άλογα και να έχουν πάντα μια θέση ελεύθερη για όποιο άλλο βασανισμένο ζώο χρειαστεί τη βοήθειά τους. Της τηλεφώνησα, λοιπόν.

«Η υπόθεση έχει πάρει τη νομική οδό. Ειλικρινά, δεν με πειράζει που δυσφημιστήκαμε εμείς και η επιχείρησή μας», μου είπε. «Τη δυσφήμηση της ιππασίας δεν αντέχω κι αυτών των υπέροχων ζώων. Η σκέψη ότι κάποιοι τηλεθεατές, επηρεασμένοι από όσα είδαν, ίσως αρχίσουν να τα φοβούνται, δεν αντέχεται. Αυτό με πονάει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή