Θεωρείο (31/10/2020)

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άλλο πλανήτη

Τι μπορεί να σημαίνει η φράση «παράλληλο σύμπαν»; Θα σας πω ένα περιστατικό χθες από τη Βουλή ως πιθανό ορισμό. Την ώρα που αναμέναμε το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ενώ χτυπούσε ο σεισμός στη Σάμο, η Θεοδώρα Τζάκρη είχε όρεξη να ειρωνευτεί τον υπουργό Ανάπτυξης. Με πολύ εριστικό ύφος κατηγόρησε τον Γεωργιάδη για το κλείσιμο της «Πίτσος», αποκαλώντας τον «φουκαρά», από τον οποίο «αφαίρεσε ο πρωθυπουργός το 90% των αρμοδιοτήτων». Ο Αδωνις –για τα δεδομένα του– συγκρατήθηκε και την αποκάλεσε «ψεύτρα», κατηγορώντας τη για κροκοδείλια δάκρυα για την «Πίτσος», που έκλεισε ουσιαστικά επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αργότερα, αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε, κλιμάκωσε αποκαλώντας τη «ασήμαντη». Λίγο μετά η Γεροβασίλη, παρότι είχε ήδη γίνει ο σεισμός, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής αιτούνταν να ζητήσει συγγνώμη ο… Γεωργιάδης από την Τζάκρη, αλλιώς να τον παραπέμψουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα «παράλληλο σύμπαν».

Λάθος διαρροή

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η ενημέρωση των ΜΜΕ, άρα και των πολιτών, για τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό. Είναι πρωτίστως δικαίωμα των πολιτών που θα επωμιστούν το βάρος εφαρμογής τους. Συνεπώς, το να διαβάζουμε σε ξένα μέσα ενημέρωσης πως «κυβερνητικές πηγές» λένε πως πάμε σε «lockdown τύπου Γαλλίας» και στο εσωτερικό να μην υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση, είναι όλο λάθος. Ή δεν το λες καθόλου ή το λες πρωτίστως στα εγχώρια ΜΜΕ.

Φθιωτός!

Σας έχω ξαναγράψει για την κριτική που είχε δεχθεί ο Σταϊκούρας πως λειτουργεί περισσότερο ως βουλευτής Φθιώτιδας και όχι ως υπουργός. Αυτό φαίνεται πως δεν πτοεί τον υπουργό Οικονομικών, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στη «ρευστότητα επιχειρήσεων της Φθιώτιδας» και μας ενημερώνει πως μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί στην εκλογική περιφέρειά του 48,2 εκατ. ευρώ. Γνώμη μου: Ορθώς έκανε, κακώς το ανακοίνωσε. Αλλιώς, περιμένουμε ανακοινώσεις για κάθε νομό ξεχωριστά.

Οργανώνεται

Νέο πολιτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μην ξεχνάτε πως ο υπουργός δεν είναι βουλευτής και φιλοδοξεί να εκλεγεί στην Ανατολική Αττική, όπου θα είναι υποψήφιος. Εκεί θα διεξαχθεί μια ενδιαφέρουσα μάχη, καθώς εκλέγονται οι Βορίδης, Μαρτίνου, Βλάχος και Οικονόμου. Ο καθένας με τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Πέτσας δεν θα είναι εύκολος «αντίπαλος» για κανέναν.

Quiz

Για ποιον υπουργό είπε ο Μητσοτάκης σε σύσκεψη «με κούρασε…» και εκεί σταμάτησε η κουβέντα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή