80 χρoνια πριν… 4-11-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ»: Εις την χθεσινήν επιδρομήν εναντίον της Θεσσαλονίκης μετέσχον πλην του κόμητος Τσιάνο και οι υιοί του Μουσσολίνι [φωτ.]. Το «Νταίηλυ Μαίηλ» παρατηρεί ότι δεδομένου ότι η επιδρομή εις την Θεσσαλονίκην εγένετο κατά του αμάχου πληθυσμού, δύναται να λεχθή ότι η οικογένεια Μουσσολίνι αποτελείται από κοινούς δολοφόνους και δύναται άριστα να αποκληθή «οικογένεια δολοφόνων». Η ιδία εφημερίς αναγράφουσα την πληροφορίαν, καθ’ ην ο Τσιάνο προήχθη εις ανώτερον αξίωμα της ιταλικής αεροπορίας, εκφράζει την πεποίθησιν ότι οι Ελληνες πιλότοι θα υποβιβάσουν πολύ σύντομα τον βαθμόν αυτόν, αν ο γαμβρός του συγχρόνου Νέρωνος επιμείνη να εντρυφήση εις αεροπορικά ταξίδια υπεράνω της Ελλάδος.
 
ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολίται και στρατιώται! Το σύνθημά σας ας είναι «Σιωπή και Προσοχή». Μην εμπιστεύεσθε εις κανένα. Στο δρόμο, στο καφενείο, στο τραμ, στο γραφείο, στο εργοστάσιο που δουλεύετε, ο κατάσκοπος καραδοκεί. Δεν ξέρουμε αν είναι φίλος μας, δεν ξέρουμε αν είναι κάποιος άγνωστος ευγενικός και δήθεν πατριώτης, που σάς ρωτάει: «Σε ποια κλάση ανήκετε;», «Πότε φεύγετε;», «Πού πάτε;» και άλλες τέτοιες ερωτήσεις. Αποφεύγετε τις άγνωστες παρέες, αποφεύγετε τους ηττοπαθείς περισσότερο […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή