Θεωρείο (05/11/20)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος «ανοχής»  

Η περίοδος κατά την οποία ο Μητσοτάκης άφηνε τον Τσίπρα «να εκτίθεται μόνος του» τελειώνει. Στο Μαξίμου «τα έχουν πάρει», κατά το κοινώς λεγόμενον, με το «θράσος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει θέματα που επί κυβέρνησής του πάτωσαν. Οπως για παράδειγμα τα μέσα μεταφοράς, για τα οποία προκάλεσε συζήτηση αύριο στη Βουλή. Οι αριθμοί είναι τραγικά εναντίον του. Επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσαν στην Αθήνα 850 λεωφορεία και 212 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 1/3 των συρμών ήταν παροπλισμένο. Σήμερα ο στόλος είναι 1.100 στην Αθήνα και 400 στη Θεσσαλονίκη. Η χειρότερη δε, από όλες τις πόλεις, ήταν η Θεσσαλονίκη, όπου ο ΟΑΣΘ επί πατρός Παππά, οδηγήθηκε σε κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα.

Η σταγόνα

Αλλά ο Μητσοτάκης, όπως μου λένε, δεν θα σταθεί μόνο στα μέσα μεταφοράς. Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, θα ανοίξει όλη τη βεντάλια, με πρώτο θέμα βεβαίως της πανδημίας. Η επίσκεψη του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη εν μέσω καραντίνας «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως λένε στο Μαξίμου.

Εξαλλοι με Κικίλια  

Unfair χθες από τον Βασίλη Κικίλια, που θεώρησε σκόπιμο να ανακοινώσει σε προσωπική του συνέντευξη και πριν από τον πρωθυπουργό, το καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, δεν είχε ενημερώσει κανέναν στο Μαξίμου, με τα κυβερνητικά στελέχη να τον βλέπουν από την τηλεόραση να παρακάμπτει για ένα τόσο σοβαρό θέμα τον πρωθυπουργό, ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση πως στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης…

Μπερδέματα

Τι θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής αν η κυβέρνηση ζητήσει, όπως έχετε διαβάσει ήδη στη στήλη, την απαγόρευση εορταστικών εκδηλώσεων τη 17η Νοεμβρίου; Καλό ερώτημα για το οποίο στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν απάντηση…

Φαν του κέντρου 

Τις τελευταίες βόλτες πριν από το lockdown έκαναν το Σαββατοκύριακο όλοι οι Ελληνες αλλά και ο Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μετά της συζύγου του δείπνησε το βράδυ του Σαββάτου σε μαγαζί στην περιοχή του Χίλτον, ενώ την Κυριακή βρέθηκε σε γνωστό στέκι του Παγκρατίου για καφέ.

Ανέλπιστος υποστηρικτής

Η εκτός τόπου και χρόνου δήλωση του Κυρανάκη πως οι επιστήμονες έχουν καθυστερήσει στην παραγωγή εμβολίου βρήκε έναν ανέλπιστο υποστηρικτή. Ο Βαγγέλης Αντώναρος έκανε retweet την ανάρτηση του Κυρανάκη, στηρίζοντας τον βουλευτή της Ν.Δ. Το ενδιαφέρον είναι πως δεν πάει πολύς καιρός που ο Αντώναρος χαρακτήριζε σε τηλεοπτική εκπομπή «ξεδιάντροπο» και «διακινητή fake news» τον βουλευτή. Βέβαια στην πολιτική οι συμμαχίες αλλάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή