Θεωρείο (06/11/20)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είπε ο Σόιμπλε στον Δένδια 

Μία συνάντηση του Β. Σόιμπλε με Ελληνα αξιωματούχο έχει πάντα ενδιαφέρον όσα χρόνια και αν περάσουν από τις μέρες εκείνες που παιζόταν στα ζάρια η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Ο «σκληρός» Γερμανός κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια στο Βερολίνο αναφέρθηκε και στην Τουρκία λέγοντας: «Η σχέση μας (σ.σ. της Γερμανίας) με την Τουρκία δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στην οικονομία». Το σχόλιο του Σόιμπλε ήταν πάνω στην κουβέντα για το εμπάργκο όπλων και μπορεί να χαρακτηριστεί έως και φιλελληνικό, αν σκεφτεί κανείς πόσο φειδωλός είναι πάντα ο Γερμανός.

Πρόταση…

Ενα ακόμα αξιόλογο παρασκήνιο από την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στο Βερολίνο ήταν η ανεπίσημη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής Κλαούντια Ροτ, καθώς το πρωτόκολλο δεν προβλέπει επίσημη συνομιλία μεταξύ των δύο θεσμών. Στη διάρκειά της η Ροτ διατύπωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: Το 2021 που συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα να γίνει μία κοινή συμβολική εκδήλωση των δύο χωρών για την καταδίκη των ναζιστικών θηριωδιών. Μάλιστα η Ροτ πριν από δύο χρόνια είχε παρευρεθεί στο Τυμπάκι, στο Ηράκλειο, σε εκδήλωση για τα θύματα των ναζί και ανέφερε στον Δένδια πως είχε πραγματικά συγκινηθεί…

Μηδέν στα δύο

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση Τσίπρα να δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, διαμαρτυρόμενος για την «ακύρωση» της συζήτησης στη Βουλή, φάνηκε αρχικά έξυπνη, άσχετα εάν επί της ουσίας δεν είχε δίκιο, καθώς μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις η ερώτηση δεν ήταν επίκαιρη, αλλά ανεπίκαιρη. Εν πάση περιπτώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το θέμα επικοινωνιακά και πήγε να κάνει ντεμαράζ. Λίγο μετά όμως ανακοινώθηκε πως ο Μητσοτάκης θα πάει την Τρίτη στη Βουλή, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α για να τοποθετηθεί για το θέμα της πανδημίας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Η πολιτική θέλει και λίγο ρέντα…

«Σχεδόν έτοιμο»

Στο περίπου ήταν έτοιμο το μετρό της Θεσσαλονίκης. Αυτό ουσιαστικά είπε σε ανάρτήσή του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως το πήγε πίσω σε σχέση με τον δικό του σχεδιασμό που το παρέδωσε «σχεδόν έτοιμο». Τι το ήθελε αυτό το «σχεδόν έτοιμο» που δεν πέρασε απαρατήρητο και το Twitter το γλέντησε δεόντως.

Γκεστ ο Τσιόδρας

Οπως μαθαίνω, αλλάζει και η ενημέρωση την περίοδο του lockdown. Ετσι θα αυξηθούν οι μέρες που θα βλέπουμε στις οθόνες μας την τριάδα Κοντοζαμάνη – Χαρδαλιά – Γκίκα. Ενίοτε θα εμφανίζεται και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή