Θεωρείο (07/11/20)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλει συγκυβέρνηση; 

Η αναφορά του Τσίπρα χθες περί υπουργού Υγείας… κοινής αποδοχής έχει μια πολύ πονηρή ανάγνωση. Ισως αποκαλύπτει μύχιες σκέψεις του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης ενόψει των επόμενων εκλογών –όποτε και αν γίνουν–, που θα είναι με απλή αναλογική. Να προτείνει δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές –που το πιθανότερο είναι πως δεν θα βγάλουν πλειοψηφία– κάποια συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., θεωρώντας πως έτσι θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη, για να μην πάει σε δεύτερες σερί εκλογές, για καθαρή εντολή. Η χθεσινή αναφορά, που δεν πήρε τη διάσταση που της άξιζε, αποτελεί προοίμιο αυτής της τακτικής, με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως θα ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι. Ξέρει άλλωστε ότι τις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να τις κερδίσει και ο μόνος τρόπος για να μείνει στα πράγματα είναι κάτι τέτοιο, διαφορετικά θα κινδυνεύει ακόμη και η θέση του στο κόμμα. Τη χθεσινή πονηρή αναφορά να ξέρετε πως την αντιλήφθηκε ο Μητσοτάκης, εξ ου και η απόφαση για σκληρό ροκ. Με λίγα λόγια, το μήνυμα ελήφθη και θα σταλεί πίσω.

Επικοινωνιακό βέρτιγκο 

Στην κυβέρνηση, πάντως, κάτι πήγε στραβά την τελευταία εβδομάδα. Χθες, εάν υπήρχε… μετρητής γκρίνιας, νομίζω πως θα είχε κάνει ετήσιο ρεκόρ. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς πήγε τόσο στραβά, καθώς κατά κοινήν ομολογία –πλην Λακεδαιμονίων– το νέο lockdown ήταν νομοτέλεια, αφού πρόκειται για παγκόσμιο ντόμινο. Νομίζω πως αιτία ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Ορθώς δηλαδή φτάσαμε στο lockdown, αλλά με λάθος τρόπο, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ένα επικοινωνιακό μπέρδεμα. Η αυστηροποίηση των μέτρων της περασμένης εβδομάδας έγινε μέσα σε 3-4 ημέρες ολικό lockdown, ενώ μόλις ένα 24ωρο πριν, κυβερνητικά στελέχη το απέρριπταν μετ’ επιτάσεως. Δύο τινά συμβαίνουν: είτε δεν υπήρχε καλή εικόνα της κατάστασης είτε δεν υπήρχε καλή συνεννόηση. Επειδή τα στοιχεία ήταν σαφή, ισχύει το δεύτερο. Υπήρξε δηλαδή ένα μίνι επικοινωνιακό μπάχαλο.

Κούφια… μολότοφ  

Θα έμοιαζε με βόμβα μολότοφ έτοιμη να εκραγεί, αλλά δεν ήταν. Την εβδομάδα που μας πέρασε στο εντευκτήριο της Βουλής συνομιλούσαν σε ένα πηγαδάκι ο Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο… Παύλος Πολάκης. Από το ύφος τους δεν φαινόταν βεβαίως να συμφωνούν σε κάτι, αλλά η συζήτηση γινόταν… πολιτισμένα. Εύγε και στους τρεις.

Υγιή παράπονα…

Οι 50 ΜΕΘ που αποτελούν δωρεά της Βουλής όχι μόνο λειτουργούν κανονικά, αλλά έχουν και ένα ευχάριστο νέο: το πρώτο εξιτήριο ασθενούς με κορωνοϊό. Αυτό ήταν και το παράπονο του Τασούλα, ο οποίος έλεγε πως αν ήταν καμία κακή είδηση, θα «έπαιζε» παντού. Το καλό όμως το προσπερνάμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή