Θεωρείο (10/11/20)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μαξίμου «ελέγχει» τον ΕΟΔΥ  

Θα σας πω ένα παρασκήνιο από αυτά που γνωρίζουν ελάχιστοι. Το Μαξίμου θέλει πλέον να έχει απευθείας άποψη για το πού διενεργούνται οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν παρατηρηθεί διάφορες αρρυθμίες. Στο πλαίσιο αυτό χθες συγκλήθηκε σύσκεψη υπό τον Ακη Σκέρτσο με τη συμμετοχή του Μιχάλη Μπεκίρη, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Κίμωνα Δρακόπουλου και στελεχών του ΕΟΔΥ. Ο άνθρωπος-κλειδί εδώ είναι ο Κίμων, ένας νέος επιστήμονας, που διδάσκει ως επίκουρος καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων (data sciences) στη Σχολή Marshall του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και σε συνεργασία με τον Τσιόδρα διαμορφώνει τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται κατά τα διεξαγόμενα τεστ για κορωνοϊό. Και βεβαίως «ελέγχει» πλέον και τον ΕΟΔΥ. 

Η παλιά φρουρά

Είναι σαφές πως το τελευταίο διά-στημα ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επανασυνδεθεί με τις κομματικές ρίζες. Μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., το Σάββατο έλαβε χώρα και συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας υπό την προεδρία του. Εκεί συζητήθηκε και κάτι που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Τι θα γίνει με το συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο. Ο Γ. Μπρατάκος, γενικός διευθυντής της Ν.Δ., είπε πως, εάν το θέλει ο Μητσοτάκης, είναι όλα έτοιμα για να γίνει διαδικτυακά, κάτι που πάντως δεν προκρίνεται. Αντίθετα μαθαίνω πως είναι στα σκαριά μία συνδιάσκεψη –διαδικτυακή– την οποία θα τρέξουν κατά κύριο λόγο, ο Μπρατάκος, ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2003 Θ. Νέζης, γνώστης των γαλάζιων ισορροπιών και η εξ απορρήτων του προέδρου Κύρα Κάππη. Θα το ονόμαζα «επιστροφή στις ρίζες».

Αδειάζουν Σταμπουλίδη

Σε μία περίεργη δήλωση προέβη ο γ.γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης για τα sms στο 13033. Οπως είπε μπορεί να μην έχουν όριο, ωστόσο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν πολλά μηνύματα και να μπλοκάρει την έξοδο. Η δήλωση διαψεύστηκε ρητώς από το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς αφήνει παράθυρα για παραβίαση απορρήτου.

Εκτός γραμμής

Με αυτές τις δύο λέξεις μου περιέγραψαν πηγές του ΚΙΝΑΛ το άρθρο του Κ. Σημίτη με το οποίο επιτίθετο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την αντιπολιτευτική γραμμή. «Κανένας σε όλο το ΚΙΝΑΛ, ακόμα και οι εκσυγχρονιστές δεν είναι στη γραμμή του πρώην πρωθυπουργού» μου είπε πηγή στο Κίνημα, εκφράζοντας την άποψη πως ο Σημίτης έσφαλε με το άρθρο του.

Υποστηρικτές

Μη νομίζετε, όμως, πως ο πρώην πρωθυπουργός ξέμεινε από υποστηρικτές. Μεταξύ αυτών και κυβερνητικά στελέχη που εκδήλωσαν δημόσια τη συμπάθειά τους στον κ. Σημίτη και προκάλεσαν αντιδράσεις από τη «βαθιά Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή