Θεωρείο (11/11/20)

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάριο για Λευκό Οίκο 

Η στήλη σας είχε ενημερώσει εγκαίρως πως ένας από τους πιο ισχυρούς συνδέσμους Μητσοτάκη – Μπάιντεν είναι η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, που συνδέεται με προσωπική φιλία με την Κάμαλα Χάρις. Η οικογένεια μάλιστα Τσακοπούλου –μία από τις πιο πλούσιες της Αμερικής– χρηματοδοτεί (και) την έδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το 2017, λέγοντας πως ο Αγγελος Τσακόπουλος –η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 650 εκατ. δολάρια– χρηματοδότησε την έδρα. Η Τσακοπούλου θεωρείται βέβαιο πως θα αναλάβει κάποιο υψηλό πόστο ακόμα και εντός του Λευκού Οίκου… Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα ποντάρει πολλά στην ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Επιστροφή στις… Ρίζες

Θα σας πω  και μία ιστορία για τον πατέρα της, τον 84χρονο σήμερα (Ευ)Αγγελο Τσακόπουλο που δεν έχει γραφτεί ποτέ. Ο Ελληνοαμερικανός κροίσος έφυγε 15 ετών από το χωριό Ρίζες της Αρκαδίας. Μέχρι πριν από τρία χρόνια επέστρεφε συχνά πυκνά στις Ρίζες (και ρίζες του), καθώς εκεί ζούσε η αδελφή του. Ο Τσακόπουλος λατρεύει το χωριό του και όποτε επέστρεφε στην Αρκαδία έπαιζε πάντα γκολφ στο γειτονικό Costa Νavarino με τον αδελφικό του φίλο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

Πολιτικός ή γιατρός; 

Οταν οι προσωπικές πικρίες υπερβαίνουν το ιατρικό καθήκον τότε κάτι πάει λάθος. Αυτό μου λένε πως συμβαίνει με τον Σπ. Ζακυνθινό, καθηγητή Εντατικής Θεραπείας- Πνευμονολογίας του Παν. Αθηνών, που θεωρεί πως επιτελεί το ιατρικό του καθήκον πολιτικολογώντας κατά της κυβέρνησης, και δοξαζόμενος από τα αντιπολιτευτικά ΜΜΕ. Εφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το lockdown «πολιτικό λάθος», ξεπερνώντας ακόμα και τη συριζαϊκή ρητορική που μιλά για λάθος διαχείριση. Ο Ζακυνθινός ξεχνάει βέβαια κάτι: όταν πολιτικοποιείς την κριτική σου με τέτοιο τρόπο, θα δεχθείς και κριτική ως πολιτικός και όχι ως γιατρός. Νόμος.

Ο λαϊκιστής Βορίδης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προφανώς και θεωρεί πως αν πει «Βόρεια Μακεδονία» θα του κάνει κακό απέναντι στο κοινό του. Ετσι χθες, σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), επέλεξε να πει πως θα επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου στα σύνορα με Αλβανία, Βουλγαρία και…  Σκόπια. Εδώ δύο τινά ισχύουν: είτε απλά λαϊκίζει πουλώντας εγχώριο και ανέξοδο πατριωτισμό, όπως έκαναν και άλλοι από το κόμμα του προεκλογικά, είτε η θέση του είναι συνειδητή και άρα θα περιμένουμε να καταψηφίσει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία όταν έρθουν στη Βουλή. Αλλιώς μιλάμε για πατριωτισμό τηλεπαραθύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή