Εσιοχάλιασε αντίς να σιάξει

Εσιοχάλιασε αντίς να σιάξει

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ξεμέναμε από πολιτικό προσωπικό αν κάθε φορά που το άλφα κόμμα αξιώνει από το βήτα να διαγράψει κάποιο στέλεχός του που αμάρτησε συναντούσε ευήκοα ώτα. Ορεξη να ’χει κανείς να μετράει πόσες αποπομπές απαιτούνται σε τόνο θεατρικά κατακεραυνωτικό. Πλην ο βίος αυτών των απαιτήσεων υπακούει στο δόγμα του Θρασύβουλα-Βέγγου: «Ολα είναι ατμός». 

Περιτττό το ερώτημα για το ποιοι υποδεικνύονται συχνότερα ως διαγραπτέοι: ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης έχει και τώρα την τιμητική του. Η τραμπίζουσα ιδιοσυγκρασία του στη χρήση των σόσιαλ μίντια τον εξέθεσε και πάλι. Εικάζοντας προφανώς ότι η ιδιότητα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και κυρίως η ιδιότητα «Πολάκης», τον εξαιρεί από τα πρωτόκολλα που προορίζονται για τους υποταγμένους πληβείους, δείπνησε εορταστικά με πεντέξι φίλους του. 

«Αμάρτησε για τη φιλία»; Εστω. Το δεύτερο αμάρτημά του, ωστόσο, είναι χείρον του πρώτου: Πριν απορροφηθεί η ρακή, άρπαξε το πληκτρολόγιο της καυχησιολογίας και των πληθωριστικών θαυμαστικών και, σαν να βρισκόταν αντάρτης στον Ομαλό φορώντας τα σαλιβαρομίτανα, εξαπέλυσε τη μαντινάδα του: «Εμείς θα το γλεντίζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλάσει. Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!». Μαρξιστικός σαββοπουλισμός. Είπε να κηρύξει το «βίβερε περικολοζαμέντε» σφακιανιστί ή μαγκιστί και αντί να τη σιάξει τη δουλειά, την αποχάλασε. Παλιά του τέχνη. Και παλιά συνήθεια του κ. Τσίπρα να «κατανοεί» τον «αψύ Παύλο». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, αξιώνει δύο αποπομπές. Κατ’ αρχάς του κ. Ν. Ρωμανού, κάκιστου στιχουργού («μαζί σου έχω φάει παράλογο κόλλημα, θα πάω να κάνω τάμα στα Ιεροσόλυμα, για να σε ξεχάσω, να σε βγάλω απ’ το μυαλό, θα βρω ένα άλλο, ανώτερο μωρό») και ως εκ τούτου διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Τι διέπραξε; Παραθέτω από το (μη συριζαϊκό, αν δεν σφάλλω, in.gr): «Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί –δικαίως– η “έμπνευση” του Ν. Ρωμανού να παραθέσει δίπλα στο διάγραμμα του ΠΟΥ με τους θανάτους από την πανδημία διάγραμμα με τα ποσοστά των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις». Η Ν.Δ.; Μα φυσικά και τον κάλυψε. Θα ’χει φάει μαζί του κόλλημα. Σαν το κόλλημα της επίσης αποσκορακιστέας κ. Κεραμέως με τη σύμβαση του υπουργείου Ημιτηλεπαιδείας με τη Cisco. Ολα τα κόμματα απαιτούν να την καταθέσει στη Βουλή, όμως η υπουργός κωλύεται. Βρίσκεται καθ’ οδόν προς τα Ιεροσόλυμα. Θα κάνει τάμα να μην ξανακαταρρεύσει ο σέρβερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή