Πολάκης, «πολακιές» και Τσίπρας

Πολάκης, «πολακιές» και Τσίπρας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε απορία ούτε έκπληξη αποτελεί η ανάρτηση από τον Παύλο Πολάκη φωτογραφίας που τον δείχνει να τρωγοπίνει με «κολλητούς» του –όπως διατείνεται– ενώ η χώρα βιώνει μέτρα κατά του κορωνοϊού. Πολάκης είναι, «πολακιές» θα κάνει και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έκρυψε, ούτε προσπάθησε να κρύψει, ποιος είναι. Πάντα πουλούσε και συνεχίζει να πουλάει «αδάμαστο» αναρχοαριστερισμό αναμεμειγμένο με «αδούλωτη» κρητικολεβεντιά τύπου Ζωνιανών και «πονάνε τα παλικάρια, μωρέ;». Αν δεν ανακατευόταν με την πολιτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «επαγγελματίας Κρητικός» (όπως πριν από μερικά χρόνια ανθούσε το είδος των «επαγγελματιών Θεσσαλονικέων», που δόξαζαν παντοιοτρόπως την πόλη τους για να εμφανίζονται ως υπερήφανοι διαφορετικοί).

Ολα τα παραπάνω θα ήταν εντελώς ασήμαντα εάν ο Π. Πολάκης δεν ανακατευόταν με την πολιτική και εάν δεν υπήρχε πελατεία που αγοράζει προφανώς την πραμάτεια του, ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να στέλνει μηνύματα με παραλήπτες και να πλασάρεται σαν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Το κυριότερο, θα ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος ως πολιτικό πρόσωπο, αν δεν ήταν τόσο προσφιλής στον αρχηγό της παράταξής του, τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι φιλικοί δεσμοί των δύο είναι ισχυροί –το καλοκαίρι ο Π. Πολάκης ήταν συχνός επισκέπτης του Αλ. Τσίπρα στο Σούνιο– και στην πραγματικότητα ο Π. Πολάκης εκφράζει μία από τις πλευρές της προσωπικότητας του αρχηγού του, εκείνη του μείγματος ακραίου λαϊκισμού και επιθετικότητας. Παράδειγμα, οι επιθέσεις κατά του Σωτ. Τσιόδρα. Υπό αυτήν την έννοια δεν αποτελεί επίσης έκπληξη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε αυθόρμητα να προσφέρει κάλυψη στο «alter ego» του. Οση τουλάχιστον μπορούσε πολιτικά κατά την άποψή του στη σημερινή συγκυρία.

Είναι σαφές ότι, για τον Αλ. Τσίπρα, οι «πολακιές» του Π. Πολάκη εντάσσονται στη γραμμή τού «είναι αψίκορος», όπως τον έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν, και δημιουργούν προβλήματα μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος. Δεν είναι, δηλαδή, ζητήματα αρχών και καλών παραδειγμάτων, που πρέπει να διοχετεύονται προς την κοινωνία. Αυτό εννοούσε προφανώς όταν δικαιολόγησε «το τσιμπούσι», με το αστείο επιχείρημα ότι ο φίλος του πεινούσε γιατί προηγουμένως χειρούργησε και επειδή χειρούργησε, ήταν ασφαλής. Το λάθος ήταν η ανάρτηση της φωτογραφίας από τον ίδιο, αφού αποκάλυπτε ότι παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αρα η προκλητική συμπεριφορά του Π. Πολάκη αφορούσε μόνο την εικόνα και την επικοινωνιακή πολιτική…

Υπάρχει, βεβαίως, και η επιεικής εκδοχή ότι πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο Αλ. Τσίπρας να μην έχει αντιληφθεί ακόμη τι τρέχει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να θεωρεί ότι το τεστ ισοδυναμεί με εμβολιασμό –όπως σίγουρα πιστεύουν και πολλοί συμπολίτες–, όπως στο πρόσφατο παρελθόν νόμιζε ότι ο «θετικός» στον ιό είναι εκείνος που δεν νοσεί. Το ξεστόμισε το καλοκαίρι (δις), ζητώντας οι τουρίστες να κάνουν το τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν και μόνον οι «θετικοί» να ανεβαίνουν στο αεροπλάνο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή