Αντισημίτες αντιρατσιστές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντυπο από αυτά που κρέμονται στα περίπτερα καθημερινά αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό του στην ανακάλυψη του εμβολίου από την εταιρεία Pfizer. Δεν ήταν το μόνο, θα μου πείτε. Είναι όντως η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ετών. Ο τίτλος ήταν: «Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα. Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια». Αναφέρεται στον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της εταιρείας, Αλβέρτο Μπουρλά. Σε μικρή ένθετη φωτογραφία εμφανίζεται ο Μένγκελε, ο εφιάλτης του Aουσβιτς, με τον οποίον τον παρομοιάζει. Δεν χρειάζονται, νομίζω, περαιτέρω σχόλια για τη δημιουργική φαντασία των υπευθύνων του εντύπου.

Η σημειολογία του είναι απλή, όπως απαιτεί το λαϊκό αίσθημα. Το εμβόλιο θα προκαλέσει γενοκτονία. Υπεύθυνος γι’ αυτήν είναι κάποιος «κτηνίατρος» ο οποίος επιπλέον φέρει το στίγμα του Εβραίου. Μη σας ξεγελάει που δεν φοράει κίτρινο άστρο. Κρύβεται. Διαβάζεις και εκείνο το «θα μας μπήξει τη βελόνα» και αισθάνεσαι όπως όταν ήσουν παιδί και φοβόσουν τα εμβόλια. Ο εστί μεθερμηνευόμενον: όποιος φοβάται το εμβόλιο είναι αθώος σαν παιδί. Οι υπόλοιποι είναι ένοχοι, με άλλα λόγια Εβραίοι.
 
Το δημοσίευμα δεν είναι απλώς κατάπτυστο. Είναι ειδεχθές. Αποπνέει τη δυσοσμία της πρωτογενούς βαρβαρότητας που παραπέμπει σε τελετή ανθρωποφαγίας. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο το κατήγγειλε. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η ελληνική πολιτεία στην οποία απευθύνεται, εκτός των άλλων, και η ανακοίνωση του ΚΙΣ. Γνωρίζω εκ προσωπικής πείρας πώς λειτουργεί η εισαγγελία που φροντίζει για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου. Αναγνωρίζω ότι ο φόρτος των υποθέσεων την υπερβαίνει. Χρησιμοποιεί τις ευαίσθητες κεραίες ενός ιδιοκτήτη ΜΚΟ που συλλαμβάνουν όποιον τολμήσει να δηλώσει «ισλαμόφοβος» ή να αποκαλέσει τους τσιγγάνους τσιγγάνους, όπως αυτοαποκαλούνται, και όχι Ρομά, όπως το θέλει ο ίδιος. Ο χαφιεδάκος δεν είναι τεμπελάκος. Διακόσιες αναφορές σε έναν χρόνο, μία ανά δύο εργάσιμες. Πάει για νωματάρχης.
 
Περιμένω την αντίδραση της εισαγγελίας. Περιμένω και την αντίδραση όσων συμπολιτών μου δηλώνουν αντιφασίστες, αντιρατσιστές, αλληλέγγυοι. Και δεν αναφέρομαι στους αλήτες που τα σπάνε. Αναφέρομαι στη λεπταίσθητη ψυχή των δημοσιολογούντων. Θα μου πείτε, οι Εβραίοι συμπολίτες μας δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες – ευτυχώς γι’ αυτούς. Μπορούμε να τραυματίζουμε την αξιοπρέπειά τους έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μας. Επαναλαμβάνω. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα φασιστοειδή που βεβηλώνουν τα εβραϊκά νεκροταφεία. Είναι οι αγαθές συνειδήσεις των αντιρατσιστών, που δεν ιδρώνει το αυτί τους. Αχ, ρε Μπεναρόγια, τι σού ’μελλε να πάθεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή