Ο ξάδελφος του μπατζανάκη…

Ο ξάδελφος του μπατζανάκη…

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό είναι το νέο και «ανώτερο» επίπεδο αντιπολίτευσης το οποίο ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που πρόσκεινται σε αυτόν. Αφού δεν μπορούν να ασκήσουν ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το δεύτερο κύμα της COVID-19, καταφεύγουν στη φημολογία. 

Κρύβονται πίσω από το «μου είπαν» ή πίσω από τα, άνευ υποκειμένου ή ποιητικού αιτίου, ρήματα «λέγεται», «φαίνεται», «ακούγεται», και προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς πρόσωπα και θεσμούς που σηκώνουν το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Τελικός στόχος όλων αυτών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φθείρουν την κυβέρνηση. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι με αυτούς τους ψιθύρους δεν φθείρεται η κυβέρνηση, καθώς στο πολιτικό επίπεδο ελάχιστα έχει κάποιος να της προσάψει. 

Τότε, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ουδέν κόμμα πρότεινε τη λύση του lockdown, και πιο νωρίς εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί άργησε να ανοίξει τα σύνορα κι έτσι ο τουρισμός υφίστατο πλήγμα. Στο κάτω κάτω η ελληνική κυβέρνηση συντονίστηκε στην κλιμάκωση των μέτρων με τις λοιπές χώρες της Ε.Ε., στις οποίες το δεύτερο κύμα πανδημίας ενέσκηψε πολύ πιο έντονα.

Εκ των υστέρων όλοι γίνονται μάγκες. Ομως δεν αντιλαμβάνονται πως με αυτήν την πολιτική αποκόπτονται από τους πολίτες οι οποίοι, σε στιγμές εθνικών κρίσεων, απαιτούν ομόνοια και συναινέσεις. Να υπενθυμίσω στους διάφορους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιους πρυτάνεις, πως σε δημοσκόπηση του Απριλίου του 2020, το 40% επικρότησε τη συναινετική και μετριοπαθή στάση του κόμματός τους στην πρώτη φάση της πανδημίας. 

Αλλωστε, είναι υποτιμητικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί πολιτική κουτσομπολιού συνοικιακού κομμωτηρίου. «Ενας γνωστός μου άκουσε από τον γαμπρό της κουνιάδας του πως σε ένα νοσοκομείο…», όλο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αντιπολιτευτικό λόγο. Ευτελίζει όσους επικαλούνται ανύπαρκτα περιστατικά, που δήθεν τεκμηριώνονται με φτηνή φημολογία.  

Φανερώνει όχι μόνον ένδεια επιχειρημάτων, αλλά κυρίως απόγνωση, που είναι κακός σύμβουλος των πολιτικών. Αυτή τη στιγμή η κοινωνία, που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, απαιτεί από την πολιτική τάξη σύμπνοια και συνεργασία. Απαιτεί από την κυβέρνηση αποτελεσματικότητα και από την αντιπολίτευση σοβαρότητα, καθώς ο δρόμος μέχρι το τέλος φαίνεται πως είναι μακρύς.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή