Το «μαγικό δέρμα» του Τσίπρα

Το «μαγικό δέρμα» του Τσίπρα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς κατάφερε ο Μητσοτάκης μέσα σε πέντε μήνες να καταστρέψει το σύστημα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ; Ως γνωστόν, ο Τσίπρας είχε έτοιμο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας πριν ακόμη εμφανιστεί ο ιός στη μακρινή Κίνα. Απλώς δεν πρόλαβε να το εφαρμόσει. Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει για την οργάνωση ΜΕΘ, πολλών ΜΕΘ, άφθονων ΜΕΘ. Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τη διάδοση του ιού, χωρίς όμως να εμποδίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν θέλει σκέψη. Πρώτον, δεν ανοίγεις τον τουρισμό, αλλά κι αν τον ανοίξεις, κάνεις πως δεν τον άνοιξες για να μπερδευτεί ο ιός. Πώς έγινε με τα μνημόνια; Ενθαρρύνεις τη νεότητα να μαζεύεται στις πλατείες, συγχρόνως όμως ζητάς από τη νεότητα να μη μεταδίδει τον ιό. Πώς το είχε πει ο σοφός Γαβρόγλου; Μόνο το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα πανεπιστήμια. Μόνο μια ρωμαλέα νεολαία μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Και για να διατηρήσει η νεολαία το ρωμαλέο ήθος της πρέπει να πίνει μπίρες. Μπίρες και ψυχική υγεία. Και ψυχική υγεία σημαίνει αγωνιστική υψηλοφροσύνη. Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και Πολυτεχνείο. Υπήρξε, λέει, διασπορά μετά τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Γιατί δεν μας λένε πόσοι δεν κόλλησαν εκείνη την ημέρα; Και γιατί δεν φορολογούν τον μικρομεσαίο έμπορο για να χρηματοδοτήσουν τον μικρομεσαίο έμπορο;
 
Ευτυχώς, μπορώ πια να ακούω τον Τσίπρα να αγορεύει στη Βουλή χωρίς να χάνω τον ύπνο μου. Ακούγοντάς τον χθες, θυμήθηκα τον ήρωα του Αλφρέντ Ζαρρύ, τον γκροτέσκο Βασιλιά Υμπύ, ιδρυτική μορφή του ντανταϊσμού. Παρουσιάζει το σχέδιο μάχης εναντίον του αντιπάλου του. Θα παρατάξει στην πρώτη γραμμή το πεζικό, πίσω από το πεζικό θα παρατάξει το ιππικό και στην τρίτη γραμμή το πυροβολικό θα ρίχνει στο δικό του πεζικό για να μπερδέψει τον αντίπαλο. Τώρα κατάλαβα γιατί η παρέα των Συριζαίων κάνει ό,τι μπορεί για να αποτύχει η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας. Για να μπερδέψει τον Μητσοτάκη.
 
Η παρέα, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον ευρύτερο κύκλο γνωριμιών της, απεφάνθη ότι έχασε την εξουσία επειδή ο Μητσοτάκης έπεισε τους ψηφοφόρους ότι υπήρξαν η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι αν δεν βρέχει έξω, δεν μπορείς να πείσεις κανέναν ότι βρέχει. Εκτός κι αν τον θεωρείς αποβλακωμένο. Και έτσι στήνουν τη στρατηγική τους. Θα λέμε κι εμείς ότι ο Μητσοτάκης απέτυχε, ώσπου κάποια στιγμή θα πιάσει. Δεύτερη λογοτεχνική αναφορά, ζητώ συγγνώμη. «Το μαγικό δέρμα» του Μπαλζάκ. Κάθε φορά που χρησιμοποιούσες τις ιδιότητές του, αυτό έχανε και ένα κομμάτι του. Ωσπου δεν έμεινε τίποτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή