Μα, δεν έχουν καθόλου μυαλό;

Μα, δεν έχουν καθόλου μυαλό;

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις συμβάσεις της Μεταπολίτευσης είναι η παραχώρηση στην Αριστερά του προνομίου να παρανομεί χωρίς να τιμωρείται. Επί σαράντα έξι χρόνια, αυτή η σύμβαση λειτούργησε «αποτελεσματικά», καθώς όλες οι παράνομες δραστηριότητες των κομμάτων της Αριστεράς (καταλήψεις, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί) ετύγχαναν πρωτοφανούς ασυλίας. 

Το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» έγινε καθεστώς στους κοινωνικούς χώρους που ήλεγχε η Αριστερά. Εκεί οι νόμοι του «αστικού κράτους» δεν είχαν ισχύ. 

Ενα από τα καλά της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η απομυθοποίηση όλων των ιδεολογημάτων της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να θραυσθεί η ιδεολογική ηγεμονία της. Σήμερα πλέον, τα κόμματα και οι διανοούμενοι του αστικού χώρου άφοβα μπορούν να μιλάνε για πράγματα και καταστάσεις που, αν τα έλεγαν πριν από δέκα χρόνια, θα εισέπρατταν τη ρετσινιά του «αντικομμουνιστή». Μέσα σε αυτό το κλίμα προστέθηκε και η επιμονή, με έντονα τα σημάδια μιας πολιτικής ψύχωσης, των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς, εν μέσω πανδημίας, νεκρών και διασωλημένων, να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκρότησαν ένα μέτωπο ενάντια στη λογική και τελικά ενάντια στους πολίτες. Δεν το καταλαβαίνουν; Δεν καταλαβαίνουν πως με αυτήν τη συμπεριφορά τους βάζουν απέναντι τα εκατομμύρια πολιτών που είδαν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν, που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, που ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια; 

Δεν βλέπουν πως με τα όσα υποστηρίζουν προσβάλλουν όλους όσοι μοχθούν για να κρατήσουν ζωντανό το ΕΣΥ, προσβάλλουν τελικά όλους αυτούς που παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία; 

Και όλα αυτά γιατί; Για «ένα αδειανό πουκάμισο». Γιατί έτσι κατάντησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τις συμπεριφορές τους εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. 

Η κυρία Φ. Γεννηματά, απορρίπτοντας την πρόταση Κουτσούμπα να συμπαραταχθεί με τις θέσεις των τριών, τους είπε κάτι αφοπλιστικά αληθινό. «Δεν βλέπετε ότι έτσι παίζετε το παιχνίδι του Μητσοτάκη;». Προφανώς ο φανατισμός τους τούς εμποδίζει να δουν το οφθαλμοφανές. 

Πώς καθιστούν τον πρωθυπουργό τον μοναδικό εκφραστή της υπευθυνότητας, της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας στα μάτια εκατομμυρίων πολιτών που ουδόλως αγωνιούν για το αν θα διεξαχθεί η πορεία, αλλά αγωνιούν για την υγεία τους και μόνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή